„12 žigosanih“ - Barca za uzvrat protiv Napolija ima tek deset igrača i dva golmana na raspolaganju

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.02.20. | 16:15

Katastrofalno planiranje i vođenje momčadi moglo bi ih koštati prolaza u Ligi prvaka.

Nogometaši Barcelone u utorak su na San Paolu jedva izvukli remi kod Napolija. Domaćini su poveli u prvom poluvremenu fantastičnim golom Driesa Mertensa, da bi kasnije u drugom dijelu tek Antoine Griezmann zabio vrlo važan gol za Blaugranu.

Prva utakmica osmine finala pokazala je sve Barcine boljke ove sezone, a trener Quique Setien se itekako muči kako bi igračima prenio svoje ideje. Da stvar bude gora za nekadašnjeg trenera Betisa, uprava i bivši trener Ernesto Valverde nisu mu nimalo pomogli.

Nekoliko igrača je ozlijeđeno dok su određeni napustili klub ove zime, zbog čega će Barcelona za uzvrat na Camp Nou imati tek 12 spremnih seniorskih igrača, od čega su dvojica golmani.

Ovo su igrači koji neće vidjeti uzvrat, krenimo redom.

U Napulju su kartone dobili Sergio Busquets i Arturo Vidal, što znači da zbog akumuliranih kartona/suspenzije  neće nastupiti u uzvratu. Kada se na to nadodaju ozljede Luisa Suareza, Ousmanea Dembelea i Sergija Roberta, a znamo da su Kataloniju napustili tijekom ove zime Jean-Clair Todibo (Schalke), Moussa Wague (Nice), Carles Alena (Betis), Carles Perez (Roma) i Abel Ruiz (Braga) dolazimo do bizarne brojke od 12 seniorskih igrača spremnih za nastup. Na raspolaganju Setien ne može imati ni Martina Brathwaitea, koji ne može biti registriran za Ligu prvaka, i eto nam popisa od 12 „žigosanih“.

Uz vratare Marc-Andrea Ter Stegena i Neta, pravo nastupa na Camp Nouu 18. ožujka imaju Firpo, Semedo, Lenglet, Umtiti, Rakitić, de Jong, Arthur, Griezmann i Messi, a iako je izašao iz igre zbog ozljede na San Paolu, gotovo sigurno će biti spreman i Gerard Pique.

To znači da će Setien morati posegnuti za U23 igračima koji su također prijavljeni za Ligu prvaka, ali – osim Ansua Fatija – od njih nitko nije niti primirisao travnjaku najelitnijeg europskog nogometnog natjecanja.

Zbog ovoga su sinoć nakon utakmice upravu kritizirali i Ivan Rakitić te Sergio Busquets.

„Nemamo dubinu na klupi, nažalost, jer se tako planirala sezona“, složan je dvojac senatora u Barcinoj svlačionici.

Ukoliko se dogodi još neka ozljeda, lako bismo mogli vidjeti, ako ništa drugo onda kao zamjene u drugom poluvremenu, igrače poput Reija Manaja, Kikea Saverija, Hirokija Abea, Ferrana Sarsanedasa, Guillema Jaimea, Ronalda Arauja, Danija Morera, Sergija Akiemea ili Alexa Collada.

Priznat ćete, osim spomenutog Fatija i Ricarda Puiga, nijedan se ne bi baš dobro proveo protiv Gattusovih nabrijanih „terijera“.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Arturo VidalSergio BusquetsIvan RakitićLionel Messi

Ostale Vijesti