Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

10 za 10: Preporođeni veznjak Rijeke propušta Jadranski derbi?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 12.11.21. | 09:04

Trebao je igrati još u prošlom prvenstvenom kolu, ali je neposredno prije utakmice osjetio bol.

Sljedećeg vikenda u hrvatskom nogometu očekuju nas dva debija. Prvo će u subotu snage odmjeriti Osijek i Dinamo, da bi onda 16. kolo u nedjelju na Rujevici zaključili Hajduk i Rijeka. Utakmica je to u kojoj favorita nema, a dobar nogomet nešto je što svi očekuju.

Rijeka je bolja ove jeseni od Hajduka. Momčad Gorana Tomića je dobar dio sezone provela na prvom mjestu HNL-a, imaju sjajan napad te nisu slučajno tu gdje jesu. S druge strane, iznimno kvalitetan je i Hajduk, ali Bilima se potkralo nekoliko da kikseva. Onaj posljednji, protiv Slaven Belupa, koštao je Jensa Gustafssona posla, a na njegovo mjesto doveden je Valdas Dambrauskas.

Litavac je prije Ludogoretsa vodio Goricu, a na klupi Hajduka već je debitirao pobjedom od 2:0 protiv Hrvatskog dragovoljca na Poljudu. Utakmica protiv Rijeke na Rujevici je ipak nešto drugo, a Hajduk ako Bili vjeruju da već ove sezone s Livajom, Krovinovićem, Mlakarom, Biukom, Elezom, Kalinićem i ostalima mogu u borbu za naslov prvaka, onda će ovakve derbije morati pobjeđivati.

Ono što gostima ide u prilog je nova ozljeda preporođenog Domagoja Pavičića. Desetka Rijeke igra sjajan nogomet pod Goranom Tomićem, glavni je veznjak Rijeke te će njegov možebitni izostanak biti popriličan udarac za domaćina. Sreća za Rijeku je ta da na raspolaganju imaju iznimno veliki broj kvalitetnih igrača u sredini vezne linije kao što su Adrian Liber, Ivan Lepinjica, Adam Gnezda – Čarin, Lindon Selahi, Mato Stanić i Robert Mudražija te je to pozicija na kojoj Tomić ima najviše izbora, ali ispred svih navedenih je ime Domagoja Pavičića koji je napokon počeo igrati onako kako su to od njega na Rujevici očekivali otkako je stigao na Kvarner.

Pavičiću je stradao mišić. Znalo se otpočetka da to nije neka ozljeda zbog koje Zagrepčanina neće mjesecima jer je i u utakmici protiv Šibenika bio na klupi, ali dodatnim pregledima ustanovilo se da bi pauza trebala potrajati oko 10 dana. Dakle, nastup u Jadranskom derbiju je upitan, a to je nešto što sigurno veseli Dambrauskasa kojem nedostaju Krovinović, Vuković i Čuić. I to samo na poziciji srednjeg veznog…

Jadranski derbi igra se s početkom u 17:30 sati, a bit će ovo 91. Jadranski derbi otkako je HNL-a. Zasad je omjer na strani Hajduka, Bili imaju 34 pobjede, Rijeka dvije pobjede manje, dok je 24 ogleda završilo bez pobjednika.


Tagovi

HNK RijekaRijekaHajdukJadranski derbiDomagoj Pavičićozljeda

Ostale Vijesti