Rijeka remijem na Rujevici ispala iz Europe (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 29.08.19. | 21:51

Velika šteta.

Rijeka nažalost nije uspjela. U uzvratnoj utakmici doigravanja za Europsku ligu, na Rujevici je završilo 1:1 te se belgijska momčad s ukupnih 3:2 plasirala u grupnu fazu.

Tribine Rujevice bile su pune do kraja, osim manjeg dijela na sjevernoj tribini gdje je Armada ponovno bojkotirala. Atmosfera je većim dijelom susreta bila vrlo poticajna i bez ikakvih incidenata.

Rijeka je izvrsno krenula u utakmicu, od samog početka igrali su napadački i zaprijetili su iz nekoliko konti i polukontri, a najveću priliku imao je Lončar u 13. minuti utakmice, Acosty je probio po desnoj strani, pronašao Lončara koji je zahvatio loptu vrhom kopačke, ali lopta je otišla pored desne stative. No prije toga je i Gent mogao povesti. Lustig je centrirao, Asare je pobjegao Acostyju, ali je srećom promašio okvir gola.

Nekoliko minuta kasnije vidjeli smo prve probleme za domaći sastav kada je radi jedne naoko bezazlenog kontakta stradao Čolak koji je u 19. minuti morao napustiti travnjak, a zamijenio ga je Jakov Puljić.

Rijeka je minutu i pol bila sudionik grupne faze Europske lige, ali Plastun je imao drugačije planove. Igrala se 32. minuta utakmice kada je Puljić prihvatio jednu povratnu loptu Acostyja te je sa sedam metara probušio gostujućeg vratara za vodstvo Bijelih.

Na tribinama Rujevice nastala je potpuna ludnica, ali cijela ta euforija trajala je manje od dvije minute. Odmah nakon što su krenuli s centra Gent je opasno pritisnuo sastav Igora Biščćana, lopta je dugo bila u domaćem 16-ercu bez da ju je itko uspio izbiti, a takve stvari velike ozbiljne momčadi kao što je Gent kažnjavaju. Lopta se odbila do švedskog braniča Plastun koji silovito tuče i para mrežu Prskala.

U drugih 45 minuta ušlo se bez promjena, a prvi ozbiljniji udarac čekali smo do 58. minute. Iz daljine je solidno tukao Puljić, ali Kaminski to kroti. Sredinom nastavka Igor Bišćan radi preostale dvije izmjene. Sve karte bacio je na napad, umjesto Capana i Halilovića ušli su Murić i Gorgon.         

Blizu pogotka Rijeka je bila u 71. minuti kada je ubacio Lončar, lopta je padala na peterac, ali je Puljić zamalo ostao kratak i lopta je prohujala pored vratnice. Gotovo isti scenarij vidjeli smo u 83. minuti kada je centrirao Murić, ali opet su napadači Rijeke bili prekratki.

Veliku šansu za produžetke propustio je Puljić u 92. minuti. Murić je oštro ubacio, obrana je kratko izbila, a na rubu 16-erca Puljić je neometan pucao, no loše je stisnuo loptu i ona je otišla visoko iznad gola.

Bila je to ujedno i posljednja prava prilika za hrvatskog viceprvaka, koji se time oprostio od Europe za ovu sezonu. Dostojno su predstavili hrvatski nogomet i hrabro su ispali od višestruko skuplje momčadi, no svakako će ostati velika žal za propuštenom šansom.

Ostali rezultati doigravanja Europske lige: 

Qarabag – Linfield 2:1 (ukupno 4:4)

Riga – Kopenhagen 1:0 (2:3)

AIK – Celtic 1:4 (1:6)

Apollon – PSV 0:4 (0:7)

BATE – Astana 2:0 (2:3)

Bnei Yehuda – Malmo 0:1 (0:4)

Molde – Partizan 1:1 (2:3)

PAOK – Slovan Bratislava 3:2 (3:3)

Zorja – Espanyol 2:2 (3:5)

Spartak Moskva – Braga 1:2 (1:3)

Antwerp – Alkmaar 1:4 (1:1)

Hapoel Beer Sheva – Feyenoord 0:3 (0:3)

Trabzonspor – AEK Atena 0:2 (0:2)

Dudelange – Ararat-Armenia 3:1 (1:2)

Ferencvaros – Suduva 4:2 (0:0)

Rijeka – Gent 1:1 (1:2)

Maribor – Ludogorec 2:2 (0:0)

Eintracht Frankfurt – Strasbourg 3:0 (0:1)

Glasgow Rangers – Legia 1:0 (0:0)

Wolverhampton – Torino 2:1 (3:2)

Vitoria Guimaraes – FCSB 1:0 (0:0)

 

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Europska ligaGent

Ostale Vijesti