Casillas: Volio bih da Gigi konačno osvoji Ligu prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 30.05.17. | 11:49

Iker Casillas je izjavio kako bi volio da legendarni Gigi Buffon osvoji Ligu prvaka.

Unatoč prebogatoj karijeri, kapetan Juventusa još nije okusio slast osvajanja najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. Buffon je izgubio oba dosadašnja finala, 2003. i 2015. godine, a njegov dobar prijatelj Iker Casillas je izjavio kako bi volio da konačno osvoji Ligu prvaka, ali kako će ipak u subotnjem finalu u Cardiffu navijati za svoje bivše suigrače.

Da protivnik nije Real Madrid, od sveg srca bi mu želio da osvoji Ligu prvaka. To zaslužuje. Jasno je da sam ja navijač Madrida, ali Gigijeva karijera ne bi smjela završiti bez trofeja u Ligi prvaka. Osvojio je gotovo sve, ali ovaj mu naslov nedostaje i to mu teško pada“, istaknuo je Casillas, dodajući:

Imao je sjajnu sezonu, ponovno je u finalu i za nas stare ljude, mislim na sebe, Cecha i slično, to je dobra stvar. Potvrđuje da i sa 39 godina još uvijek možeš imati dobar osjećaj i biti konkurentan“.

Ne krije da mu se uvijek divio.

Kada je on imao 17, ja sam imao 14 i bilo mi je sjajno što je momak malo stariji od mene na takvom nivou u Parmi. Slijedio sam njegove korake, divio mu se i pomalo zavidio. Kada sam počeo regularno braniti za Madrid 2001. godine, on je preselio u Juventus“.

Na pitanje može li Buffon osvojiti prestižni Ballon d’Or nije bio previše optimističan.

Možda bi vratar mogao osvojiti, ali mislim da je jako komplicirano. Bilo je sezona kada se netko od vratara mogao boriti za naslov, padaju mi na pamet Schmeichel 1999. ili Kahn 2002. godine. Ja nikada nisam bio baš u pravoj šansi jer smo mi vratari marginalizirani. Samo je Yashin osvojio naslov 1963. godine, a to je bilo toliko davno da se toga više nitko ne sjeća“.

Dao je i svoju prognozu velikog subotnjeg finala.

Juventus je uvijek imaju dobru obranu, ali sada ima i opasni napad uz Higuaina, Mandžukića i Dybalu. Madrid je također jak u napadu, predvođen senzacionalnim Cristianom Ronaldom, ali mislim da u obrani nisu besprijekorni. Po tom pitanju smatram da je Juve više kompaktniji i dajem šanse 50-50“.

A kakve on ima planove za nastavak karijere?

Na čekanju sam. Imam klauzulu u ugovoru prema kojoj mogu ostati u Portu još jednu godinu, ali još uvijek važem. Zajednički ćemo donijeti oduku. Što se mene tiče, Serie A je dobra opcija, ima velikih momčadi i klubova, nogomet je ovdje važan i sviđa mi se zemlja“, istaknuo je trenutni čuvar mreže Porta.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Iker CasillasGianluigi Buffon

Ostale Vijesti