Germania
Germania

Tvrdoglava Cibona držala priključak do zadnje četvrtine, pa onda pala protiv Partizana u krcatom Draženovom domu

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 15.01.24. | 19:10

U porazu je Aranitović zabio 17 poena, Radovčić 16, a Mustapić 13.

Nije se Cibona uspjela 'okoristiti' poučkom Zadra koji je uspio zaskočiti euroligaški Partizan na krivoj nozi – Vukovi su odigrali vrlo dobre ili sjajne tri četvrtine, a onda su u u durgom dijelu posljednje dionice pali u ritmu, agresiji i preciznosti, pa se Partizan iz Zagreba vraća pobjedom 87-74.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Osim tih 20-ak minuta kvalitetne igre, treba istaknuti i rasprodan Draženov dom koji je po prvi puta bio krcat nakon prenamjene za futsal, pa se tako u dvoranu natiskalo nešto manje od tri i pol tisuće ljudi. I ponudilo sjajnu kulisu za utakmicu kojoj je na koncu ipak izostalo rezultatske neizvjesnosti.

A domaći gledatelji su konačno mogli osjetiti dašak Eurolige – Partizan je lani na već poznat način ispao iz doigravanja od Reala, dok ove sezone ponovno juri ulazak u playoff.

Sve to po budnim okom Željka Obradovića kojemu je trebalo ravno tri minute i 18 sekundi da pozove prvu minutu odmora na utakmici nakon što je večeras najbolji domaći igrač, Aranitović, iz drugog pokušaja stavio tricu za 11-4 Cibone. Strateg Partizana se ponajviše ljutio na Ponitku koji se očito ne snalazi u njegovom sistemu i koji u spomenutom periodu nije ništa mogao postaviti, a i relativno jednostavno su ga probijali igrači Cibone. Pa je njegovo mjesto ubrzo zauzeo Kevin Punter, a poljski bek se nakon odmahivanja rukom vratio na parket tek u zadnjoj četvrtini.

Nastavila je Cibona igrati u dobrom ritmu, pa je Radovčić prvo tricom, pa onda i euro-stepom stigao do pet vezanih poena za 18-9.

Na to se tricom nadovezao Mustapić i to s s istekom vremena za 21-9 nakon šest i pol minuta igre.

Tricom Jaramaza sa zvukom sirene, Partizan je mogao biti zadovoljniji sa samo pet poena minusa (20-25), s obzirom na prikazano, dok je Repešin sastav ipak u finišu popustio s igrom i dozvolio gostima rezultatski priključak na ulazu u drugu dionicu.

Zonska obrana Cibone je sve manje stvarala probleme Partizanu, a kada se na to nalijepila i smanjena agresija, ne čudi da su gosti tricom Jaleena Smitha izjednačili na 29-29 nakon četiri minute igre u drugoj dionici.

Nešto više od minute kasnije, stiglo je i prvo vodstvo gostiju na večerašnjoj utakmici (31-29).

Nije, međutim, to označilo i kraj Cibone pa je tako u 17. minuti Mustapić stavio tricu iz kornera za novo vodstvo domaćih i novi aplauz ispunjenog Draženovog doma. Do konca poluvremena Cibona je uspjela ostati u uz goste i zabilježila je tek koš minusa (38-40)

Početak drugog dijela donio je pet vezanih poena Beograđana koji su se nakon dvije i pol minute igre u drugom poluvremenu odlijepili na sedam poena viška (47-40).

Tricom LeDaya Partizan je na polovici treće dionice otišao na okruglih plus deset (55-45) za antiklimaktičnu završnicu u Draženovom domu.

Ili je to samo tako trebalo biti. Jer, Repešini igrači su koristili opuštenost beogradskog sastava pa je Majcunić na nešto manje od sedam minuta do kraja stavio tricu za 61-67 ili samo dva posjeda minusa. Ali nakon 63-67, to je bilo sve što smo vidjeli od domaćeg sastava. Do kraja utakmice Obradovićev sastav je iskontrolirao zbivanja na parketu, primirivši Repešine tvrdoglave momke koji su ipak ostali bez goriva u rezervoaru. Pljesak pune dvorane nakon borbene utakmice pomoći će im da ga brže napune za nastavak sezone. Trebat će im...

U porazu je Aranitović zabio 17 poena, Radovčić 16, a Mustapić 13. Kod Partizana je Caboclo stavio 18 poena, a Anđušić jedan manje.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

CibonaKK PartizanABA ligaŽeljko ObradovićDino Repeša

Ostale Vijesti