Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Tucet pobjeda: Cibona nastavlja dizati formu, Okorn i društvo svladali Cedevitu Junior

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 09.03.22. | 20:26

Zaostala utakmica 18. kola HT Premijer lige donijela je očekivanu pobjedu Vukova

Dok je velika većina zaljubljenika u domaći sport danas pratila infarktno polufinale Kupa, u Domu Sportova je odigrana zaostala utakmica 18. Kola HT Premijer Lige. Cibona je nastavila svojoj sjajni niz i upisala 12. uzastopnu pobjedu preko svih natjecanja. Danas je na meniju bila Cedevita Junior, konačni rezultat 81:74.

Cibona je utakmicu prelomila u drugoj četvrtini kad je momčad Gašpera Okorna tri poena minusa pretvorila u 16 koševa prednosti. Momčad Damira Mulaomerovića (koji je usput rečeno preuzeo i reprezentaciju) u je zadnjoj četvrtini uspjela samo ublažiti poraz.

Danko Branković je sa 18 koševa bio najbolji strijelac Cibone. Mateo Drežnjak je ubacio 16, a Amar Gegić 12 poena. Kod Cedevite su po 13 koševa postigli Rok Radović i Vito Kučić, a Goran Filipović je dodao 12 poena.

U srijedu je do nove prvenstvene pobjede stigao i Zadar koji je sa 101:63 slavio na gostovanju kod Vrijednosnica Osijek u zaostaloj utakmici 17. kola.

Na ljestvici vodi Split s učinkom 17-4, a Cibona, Zadar i Cedevita imaju 16-5. Petoplasirana Gorica ima 13-9, a na šestom mjestu je Škrljevo sa 10-11. Podsjetimo, prošle sezone prvak je bio Zadar. Svladali su Split u velikom finalu koje je otišlo do sedmog i odlučujućeg susreta.



Tagovi

CibonaKK Cedevita Junior

Ostale Vijesti