Bane T. Stojanovic/ATAImages
Bane T. Stojanovic/ATAImages

Split bio na pragu iznenađenja u Podgorici

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.10.21. | 20:09

Treći poraz u isto toliko utakmica ove sezone u ABA ligi

Tri poraza u tri utakmice učinak je košarkaša Splita ove sezone u ABA ligi. Treći ovosezonski upisali su u trećem kolu u Podgorici protiv favorizirane Budućnosti 75:66 (23:18, 21:20, 16:20, 15:8). 

Dugo su igrači Srđana Subotića bili za vratom domaćinima, a malo je nedostajalo da Split bez Ukića i Jonesa dođe do iznenađenja. To se ipak na kraju nije dogodilo.

Da se iznenađenje ne dogodi pobrinuo se borbeni Willie Reed s dva poteza u kratkom intervalu. Prvo je suigračima dao drugu priliku ofanzivnim skokom, a onda iz teške situacije razigrao Marka Jagodića Kuridžu, koji je na kraju bio najefikasniji i daleko najbolji igrač Modrih u prvom dijelu utakmice , kada je prikupio najviše poena. Imao ih je 18 (6/12 iz igre, 2/3 za tri), te osam skokova i četiri asistencije za indeks korisnosti 21.

Dugo je Budućnost tražila šut za tri poena i opet je meč završila s mršavim postotkom. Nešto manje od 40 posto iz igre (28/60), jedva 21 posto iz daljine (4/19), što je bol za ovu momčad na početku ove sezone. Domaćin je najveći dio koševa izbacio iz reketa, još nedostaju one lucidne reakcije Justina Cobbsa, da Seeley demonstrira euroligašku kvalitetu, ali i da Vladimir Micov gubi. Cobbs je meč završio s 12 poena, četiri skoka i tri asistencije te ukradenom loptom, ali je imao četiri promašaja izvan linije 6,75. Seeley je ostao sa samo pet bodova, dok se Micov nije uspio registrirati iz igre (0/4 iz igre, 0/3 za tri). Reed je imao 10 poena i pet skokova.

U Splitu je Darko Bajo odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri. Mučio je čuvare u zoni u blizini koša, pogađao gotovo sve što je izbacio, ali i uhvatio nekoliko važnih lopti. Propustio je skok u double-double, a bio je i najučinkovitiji igrač utakmice s 20 koševa, s indeksom 26. No, osim Nejca Barića, koji je imao 12 bodova, nije imao odgovarajuću podršku svoje suigrača.

Split se u uvodnom dijelu prvenstva prometnuo kao glavni kandidat za ispadanje iz ABA lige, a s obzirom na financijske probleme u kojima se nalaze i dosta slabiji roster nego prošle sezone to se čini neminovno.

Budućnost: Cobbs 12, Atić 2, Šehović, Micov 3, Barović, Seeley 5, Nikolić 8, Jagodić Kuridža 18, Drobnjak 4, Wiley 7, Popović 6, Reed 10.

Split: Perković 3, Perasović, Kedžo, Runjić 8, Žganec 6, Vuko 9, Čampara 2, Šiško, Bajo 20, Mclean 6, Barič 12.

 



Tagovi

KK SplitABA ligaBudućnost

Ostale Vijesti