Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Sesarove riječi Hezonji: "Moja je ideja dovesti momčad do polufinala, a onda je vrijeme za vas četvoricu"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.08.23. | 18:59

Mario Hezonja je s 15 koševa u drugom poluvremenu došao do 22 poena i bio najbolji strijelac Hrvatske u ovom dvoboju

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija pobijedila je Ukrajinu s 85-70 (24-17, 18-19, 26-16, 17-18) i tako se plasirala u finale pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre 2024., koji se odigrava u istanbulskoj dvorani Sinan Erdem.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mario Hezonja je s 15 koševa u drugom poluvremenu došao do 22 poena i bio najbolji strijelac Hrvatske u ovom dvoboju, a imao je i pet skokova te dvije ukradene lopte. Ivica Zubac je završio dvoboj s 20 koševa, sedam skokova i dvije blokade, a Dario Šarić je u pobjedu ugradio 18 poena, osam skokova i tri asistencije. Goran Filipović je dodao 10 koševa i tri asistencije, Jaleen Smith devet poena uz tri asista, a u strijelce su se još upisali Borna Kapusa s četiri poena te Roko Badžim s dva.

"Mario je odigrao prvu utakmicu protiv Belgije sjajno, sada je opet bio sjajan, dok je srednje dvije utakmice igrao promjenjivo. Ali, to je normalno, jer ovo je bila naša četvrta utakmica u sedam dana. Kad smo došli do ovoga, međutim, mogu to reći i javno. Ono što sam rekao i Mariju. Rekao sam mu, "moja je ideja dovesti momčad do polufinala, a onda je vrijeme za vas četvoricu". U jednom trenutku sam morao nekoga od njih četiri ostaviti izvan petorke, jer kad radimo izmjene, trebalo nam je to za stabilnost. I tu je Mario ispao taj koji sa svojim individualnim karakteristikama može promijeniti ritam utakmice, a to se u polufinalu najbolje pokazalo. On je u Realu na kraju sezone igrao na poziciji četiri, sada se trebao prilagoditi na čisto krilo, a i to je proces, bez obzira na njegovu kvalitetu i ekstremni talent kojega posjeduje. Danas je bio odličan. Svi su, zapravo, bili odlični. OK, ima stvari, uvijek ima koje mogu biti bolje, a sada je fokus na finalu", rekao je Sesar nakon pobjede, javljaju SN.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Izbornik je dodao na čemu inzistira:

"Inzistiram na timskoj igri, na čitanju akcija. Iz svake akcije imamo četiri izlaza, pa i iz svakog od njih neke specijale. Kad imaš u momčadi tako ekstra talentirane igrače, onda je sve lakše. Kliknuli su svi, pronašli se u sustavu. U prvom dijelu smo imali 15:4, pa 25:15. Onda smo izgubili tri vezane lopte. Tu smo propustili priliku da prelomimo utakmicu, odemo na 15-tak razlike već u prvom poluvremenu. Tražio sam da trčimo svaki put prema naprijed, jer tako olakšavamo i playevima prijenos lopte i to smo dobro radili u drugom dijelu", zaključio je Josip Sesar.



Tagovi

Josip Sesarhrvatska košarkaHrvatska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti