Ron Chenoy/Action Images
Ron Chenoy/Action Images

Nikola Jokić je MVP NBA lige!

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 09.06.21. | 08:04

Apsolutno zasluženo!

Nikola Jokić proglašen je za najkorisnijeg igrača NBA lige, ostavivši iza sebe Stephena Curryja i Joela Embiida.

Srpski centar vodio je svoje Denver Nuggetse do trećeg mjesta na Zapadu uz sjajne individualne brojke od 26,4 koša po susretu, 10,8 skokova, 8,3 asistencije te 1,3 ukradenu loptu. Iz igre je šutirao sjajnih 57 posto, a s linije slobodnog bacanja 87 posto.

Nikola Jokić postao je prvi igrač iz franšize koji je zaslužio ovu nagradu te tek peti neamerički igrač, nakon Olajuwona, Stevena Nasha, Dirka Nowiotzkog i Giannisa Antetokounmpa. Također, postao je i najniže draftirani igrač u povijesti s nagradom najkorisnijeg igrača, 26-godišnji Jokić izabran je u drugoj rundi 2014. godine kao 41. igrač.

Denver je sredinom travnja ostao bez Jamala Murrayja, ali unatoč tom hendikepu Jokić je uspio zadržati Nuggetse u igri za najviši plasman, ostvarivši prosječno 27,5 koševa, 10,4 skoka i 8,1 asistenciju u preostale 24 utakmice.

Jokić je i u doigravanju nastavio sa sjajnim partijama, njegova momčad je izbacila Portland, a on je u tih šest utakmica prosječno bilježio 33 koša, 10,5 skokova i 4,5 asistencija.



Tagovi

Nikola JokićDenver NuggetsMVP

Ostale Vijesti