ANTONIO BRONIC/Action Images
ANTONIO BRONIC/Action Images

Hrvatska i dalje bez izbornika, prvi Acin poziv nije bio uspješan: „Nisam tip trenera koji bi sjedio na dvije stolice“

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 24.09.22. | 15:31

Novi sportski direktor reprezentacije i dalje je u potrazi za nasljednikom Damira Mulaomerovića.

Hrvatska košarkaška reprezentacija ne nalazi se u 'bajnoj' situaciji. Nakon EuroBasketa izborničku je fotelju napustio Damir Mulaomerović, oprostili su se Kruno Simon i Bojan Bogdanović, a ostavku je dao i Stojko Vranković na mjestu predsjednika saveza. Dakle, trenutno u hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji više toga nema nego ima.

Na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza za Aleksandra Petrovića se formiralo mjesto sportskog direktora reprezentacije, a prvi zadatak mu je pronaći novog izbornika. Izgleda kako njegov prvi telefonski poziv nije bio uspješan.

„Svakako je lijepo dobiti takav poziv, ali ja nisam tip trenera koji bi sjedio na dvije stolice. Ne bih mogao biti na sto posto ni ovdje ni tamo. Nisam još dovoljno iskusan za to“, rekao je Jurica Golemac za RTV Sloveniju.

Još malo pa tri godine Jurica Golemac radi kao glavni trener Cedevite Olimpije. Bivši slovenski reprezentativac bio je prva opcija za mjesto izbornika, ali on je to odbio. Zasad nije poznato tko je 'drugi pick' Ace Petrovića, ali u svakom slučaju jasno je kako je pred njim iznimno težak zadatak pronaći nasljednika Damira Mulaomerovića… (rv)


Tagovi

hrvatska košarkaHrvatska košarkaška reprezentacijaDamir MulaomerovićAco PetrovićHKS

Ostale Vijesti