Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Gašper Okorn: "Nemam odgovor na to zašto Lovro Gnjidić ne može do poena"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.03.22. | 19:24

Iduće nedjelje na gostovanju kod FMP-a na parket bi se trebao vratiti Roko Prkačin

Strateg Cibone Gašper Okorn ima s čime biti zadovoljan. I ne samo zbog činjenice da je protiv Borca zabilježio 11. uzastopnu pobjedu na klupi zagrebačkog sastava. O tome je pričao i na press konferenciji nakon pobjede nad gostima iz Čačka.

„Slabo smo započeli, ali nisam osjetio da je to zbog Borca nego zbog nas i naše igre. Statični smo bili, a kada nas je Toni Nakić probudio sve je krenulo u pravu stranu. Povuče nas Nakić, pa Gegić, pa i Drežnjak koji je zabio pet poena zaredom iako nije bio u ritmu. Nekada izgleda ružno kada Cibona šutira tri trice zaredom, ali to su otvoreni šutevi”, pričao je Okorn, koji je u pohvalama zaboravio spomenuti i Krešu Radovčića, koji je unio energiju u drugoj četvrtini.

„On je motor s klupe i on je bio odličan danas. Sigurno jedan od najboljih u ovoj utakmici i dobro smo pokrili izostanak Vildoze (ozljeda ramena)”.

Slovenski trener, međutim, ne može biti zadovoljan Lovrom Gnjidićem. Playmaker sada već drugu utakmicu zaredom nije zabio poene.

„Nemam odgovor na to zašto opet nije zabio poene i sve što vam kažem bih lagao. Podržavam ga, vidi se i po minutama, pokušavat ćemo i dalje. On vidi neke stvari koje drugi ne vide, on vidi da je Borac promijenio obranu u sekundi, to ne može svatko. Ali moraš dati neki koš, ne smiješ izgubiti najviše lopti... Igrao je i dobru obranu na Haleu, ali moramo svi biti pametni. Dok Cibona pobjeđuje, to se može malo tolerirati ili sakriti, ali slažem se da se to sada jasno vidi”, istaknuo je Okorn pa najavio i povratak Roka Prkačina na parket. Roko sutra kreće s treninzima pet na pet i u nedjelju bi trebao biti u sastavu za ogled s FMP-om. U toj utakmici Cibona hvata ulazak u abaligaško doigravanje.

„Svi znamo kako tablica izgleda. Kada sam došao tražilo se osiguravanje ostanka, a onda je jasno da se želi još pobjeda. Imamo samopouzdanje, ali s nogama smo na tlu. Kada bi protiv FMP-a jedna ulovili 'break', onda možemo doći u ozbiljnu situaciju. Ali treba biti pošten, i reći kako do kraja imamo težak raspored, moramo u Podgoricu, u Ljubljanu, dolazi nam Zvezda, igramo i s Igokeom i FMP-om. Protiv FMP-a će biti borba, ali spremit ćemo se da odigramo dobru utakmicu”.



Tagovi

ABA ligaCibonaBorac ČačakLovro GnjidićRoko Prkačin

Ostale Vijesti