Jeffrey Swinger-USA TODAY Sports
Jeffrey Swinger-USA TODAY Sports

Bogdanović je vruć na startu doigravanja: Zabio 20 poena u poluvremenu, Jazzeri bolji od Mavericksa (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 16.04.22. | 21:34

Babo je držao suigrače u igri u prvom dijelu

Prve 24 minute otvaranja ovosezonskog NBA doigravanja obilježio je – Bojan Bogdanović. U prvoj utakmici prve runde i 99:93 pobjedi Utah Jazza nad Dallas Mavericksima hrvatski je košarkaš držao goste u igri u prvoj dionici.

Njegova statistika nakon uvodne 24 minute? 20 poena (šut 8/11, trice 2/4), tri skoka i dva asista za niti 19 minuta na parketu. Bojan je zabio osam poena za početnih devet minuta na parketu, probijao je svoje čuvare i prolazio reketom do koševa, a probijao je i leđnom tehnikom. To kao da je najavilo nevjerojatno napadačko poluvrijeme Bojana Bogdanovića u kojemu su njegovi poeni nasušno trebali Jazzu koji nikako nije mogao uštopati Dallas, a koji je bio bez usluga ozlijeđenog Luke Dončića u ovoj utakmici. U drugoj je dionici otvorio novim košem za smanjenje rezultata na 26:32, a onda je nakon dva promašaja stavio svoju prvu tricu na utakmici na tri minute prije kraja četvrtine. Uslijedila su dva penala na 30 sekundi do kraja pa onda i trica u zadnjim sekundama prvog poluvremena.

Doista sjajno Bogdanovićevo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu se izmijenio odnos snaga - Jazzeri su stigli u vodstvo 52:49 u trećoj minuti nastavka tricom Conleya. A onda je u trećoj dionici Donovan Mitchell odlučio forsirati. Nije mu prije toga baš ništa išlo od ruke, bio je šuterski hladan, pa je uglavnom na silu išao po poene, kako to obično biva sa superstarovima u NBA ligi. Bojan pak nije dobivao puno akcija za sebe u trećoj četvrtini, promašio je tek jednu tricu, a više se posvetio obrani u kojoj je nerijetko čuvao ponajboljeg ofenzivca (u izostanku Dončića) Mavericksa Spencera Dinwiddieja i odrađivao korektan posao.

Nakon što je ostao bez poena u trećoj četvrtini, Bojan je svoj košgeterski učinak povećao na 22 koša početkom zadnje četvrtine za vodstvo Jazza 75:68. Zabio je i na šest minuta do kraja za 86:75 i to floaterom. A kako je utakmica odmicala svome kraju tako su se Mavericski rezultatski primicali. I onda se opet ukazao Bojan – hrvatski košarkaš je na četiri i pol minute do kraja kod rezultata 86:81 stavio step back dvojku i donio malo mirnoće u redove Jazza.

Međutim tvrdoglavi Dallas nije popuštao, vratili su se igrači Jasona Kidda u samoj završnici i na dvije minute do kraja tricom Klebera stigli na samo pola koša zaostatka (92:91). Onda je Royce O'Neale na minutu do kraja pogodio tricu, što su bili njegovi prvi i jedini poeni na susretu i nakon toga se Dallas više nije uspio vratiti. Na koncu je Utah slavila s 99:93.

Bogdanović je utakmicu na koncu završio s 26 poena (šut 11/20, trica 2/6), pet skokova i četiri asista. Micthell je pak zabio 32 poena, uz šest skokova i šest asista. Kod Dallasa je Brunson zabio 24, a Dinwiddie 22 poena.


Tagovi

NBAUtah JazzDallas MavericksBojan Bogdanović

Ostale Vijesti