USA TODAY Sports
USA TODAY Sports

Zubac na pragu odlaska iz Clippersa, Ballmer želi stvoriti 'veliku trojku'

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.02.21. | 11:49

Najbogatiji vlasnik nekog NBA kluba želi titulu pod svaku cijenu.

Ivica Zubac uskoro bi mogao napustiti redove Los Angeles Clippersa, javlja Zach Buckley s Bleacher Reporta.

Hrvatski centar od ljeta 2019. igra za LA Clipperse, dok je prethodne tri godine branio boje gradskih rivala Lakersa.

Prošle sezone bio je član prve petorke, ali je u prosjeku na terenu provodio nešto više od 18 minuta. Za to vrijeme uspio bi dogurati do 8.3 poena, 7.5 skokova i 1.1 asistencije u prosjeku.

23-godišnjak rodom iz Mostara kod Tyronna Luea nije zadržao status startera, a sezone najviše dijeli minute sa Sergeom Ibakom. Iako je 31-godišnjak rodom iz Konga nominalno krilni centar, kako bi ubrzao igru svoje momčadi bivši trener Cavsa koristi ga i na mjestu čistog centra. Ibaka je prvi igrač u NBA ligi koji je došao do brojke od 500+ trica i 1500+ blokada pa tako ima ulogu 'strech' petice, a jednako tako je i veoma dobar 'rim protector'.

Zubac je u posljednjoj utakmici protiv Timberwolvesa skupio tri poena i sedam asistencija za 17 minuta, a utakmicu je započeo na klupi.

Bleacher Report javlja kako postoji velika mogućnost da se uskoro ostvari veliki trejd u kojem bi Zubac svoju karijeru nastavio u Houstonu. Osim njega, put Teksasa išli bi još Lou Williams, Patrick Beverley, Marcus Morris Sr. i Luke Kennard, dok bi u zamjenu u Clipperse stigao nekadašnji prvi pick NBA drafta i peterostruki All-Star John Wall.

On je naravno glavna meta i prvi igrač u ovom trejdu, a kako bi se zadovoljio salary cap Clippersi bi dobili još Bena McLemorea i Daniela Housea, uz dva izbora na NBA draftu 2022. i 2024. godine.



Tagovi

Ivica ZubacNBALos Angeles ClippersHouston RocketsJohn Wall

Ostale Vijesti