Photo: Igor Šoban/PIXSELL
Photo: Igor Šoban/PIXSELL

Zubac: “Cilj je osvojiti turnir”; Prkačin: “Ne treba nikoga podcjenjivati”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.08.23. | 13:40

Reprezentaciji su se pridružili Šarić, Zubac, Hezonja i Smith

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija priprema se za odlazak na pretkvalifikacijski turnir u Turskoj. Izabranike Josipa Sesara prva utakmica čeka u nedjelju, 13. kolovoza protiv Belgije.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ivica Zubac, koji je i prošle sezone bio nezamjenjiv dio Los Angeles Clippersa i ovog je ljeta na raspolaganju hrvatskoj reprezentaciji.

“Očekivanja su uvijek najveća, nikad ne idemo samo sudjelovati. Dobro se pripremamo, cilj je osvojiti taj turnir i proći u sljedeći stupanj kvalifikacija. Naravno, bit će teško, domaća Turska je dobra ekipa, ali imamo i mi dobre igrače. Pokazalo se i prije da sama imena igrača nisu dovoljna, kako za njih, tako i za nas, stoga moramo igrati kao ekipa i vjerovati jedni u druge. To je jedini način da napravimo rezultat”, rekao je Zubac.

Što vidi kao snagu ove hrvatske reprezentacije?

“Zajedništvo i mladost. Možemo trčati, fizički smo jako dobra ekipa, visoki smo. Svi smo zajedno, ostvarili smo neki pozitivan duh ovdje u reprezentaciji. Bit ćemo tu svi jedni za druge, igramo skupa, akcije se vrte do kraja i traži se najbolje rješenje, to je naša prednost i to ćemo iskoristiti. Mi iz NBA i Eurolige smo tu da iznesemo, da damo što više od sebe, da damo samopouzdanje drugima i dignemo ih još razinu više i da svi skupa, zajedničkim snagama i maksimalno motivirani pokušamo izvući to prvo mjesto”, dodao je.

Roko Prkačin u stalnoj je postavi seniorske reprezentacije gdje se okušao ubrzo nakon što je postao MVP U16 Europskog prvenstva 2018. godine.

“Svaku utakmicu moramo dobiti. Još od 5. srpnja kada smo se okupili za europske pretkvalifikacije na svakoj smo utakmici bili maksimalno koncentrirani i s pristupom da moramo biti najbolji što možemo. Rezultat je bio dobar, sad smo to zatvorili i idemo prema malo jačem izazovu. Četvorica koji su se priključili (Šarić, Zubac, Hezonja, Smith, op. p.) dosta dižu trening, a na nama je da ih pratimo i da se svi nađemo na istoj valnoj duljini”, izjavio je Prkačin.

Odgovara li mu više pozicija 4 ili 5?

“Ja sam tu da igram kako treba, što god me trener traži i nemam neku preferenciju. Tu sam da napravim što bolji posao”, rekao je te dodao što misli o protivnicima u skupini:

“Protiv Švedske i Nizozemske smo igrali kroz zadnjih nekoliko godina, a sve su tri reprezentacije kvalitetne i ne treba nikoga podcjenjivati. Sve ekipe dolaze u Istanbul osvojiti turnir i plasirati se na kvalifikacije za Olimpijske igre. Mi jesmo u ulozi favorita, ali ja ne bih volio da se tako postavljamo, da ne stavljamo takav pritisak na sebe. Cijela ekipa ima istu želju, a to je da iduće ljeto idemo na Olimpijske igre.”

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Raspored utakmica hrvatske reprezentacije na olimpijskom pretkvalifikacijskom turniru:

13. kolovoza: HRVATSKA - BELGIJA (14.15)

14. kolovoza: ŠVEDSKA - HRVATSKA (19.00)

16. kolovoza: NIZOZEMSKA - HRVATSKA (16.00)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina, G)


Tagovi

Hrvatska košarkaška reprezentacijaKvalifikacije za Olimpijske igreIvica ZubacRoko Prkačin

Ostale Vijesti