Znate li tko ima najviše poraza u povijesti NBA lige? Legenda srušila rekord koji nitko ne sanja srušiti

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.03.18. | 11:13

Bila mu je to 665. izgubljena utakmica u karijeri.

U 93:101 porazu od Memphisa do 665. poraza u NBA karijeri stigao je veteran Jamal Crawford, prekaljeni igrač koji u smiraju karijere još uvijek može pomoći top momčadima. Odigrao je u toj utakmici velikih pola sata s klupe, ali šutirao je samo 3 od 12 i pristojno pomogao momčadi da bude poražena čime je on stigao do neslavnog rekorda koji je postavio Johnny Newman koji je igrao za momčadi poput Cavsa, Knicksa i Bucksa tijekom svoje NBA karijere.

Crawford je pak počeo u Chicagu, a u 18 godina dugoj karijeri igrao je i za Bullse, Knickse, Warriorse, Hawkse, Blazerse, Clipperse i trenutno za Wolvese. Ukupno je na strani poraženih bio 665 puta, ali vjerujemo da ga nakon završetka NBA karijere nitko neće pamtiti po tome već po njegovim nedvojbenim kvalitetama s kojima je stigao do tri titule za najboljeg šestog igrača u ligi.

Podsjetimo i na njegov pozitivan rekord, Crawford je igrač s najviše 'four points playeva' tijekom NBA karijere, učinio je to 54 puta, a 59 računamo li i playoff utakmice. Ipak, vjerujemo da je rekord po broju poraza u povijesti NBA lige nešto što nitko ne želi srušiti, a Crawford je dobio tu čast.

Na kraju krajeva, ne znači to puno više od same brojke jer na popisu top 10 igrača s najviše poraza u NBA ligi su u velikani poput Vincea Cartera koji je posljednjih sezona dosta pokvario svoj omjer, legendarnog Kevina Garnetta, bivšeg All-Stara Antawna Jamisona i bivšeg NBA prvaka, Jason Terrya.

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Jamal Crawford

Ostale Vijesti