Zion Williamson debitirat će u NBA ligi protiv Hrvata

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 14.01.20. | 13:33

Već ovog tjedna po prvi put ćemo vidjeti najvećeg američkog talenta na parketima.

Zaljubljenici u NBA ligu konačno će doći na svoje ovog siječnja. Ovo implicira da do sada nisu mogli biti zadovoljni, što je naravno promašena konstatacija s obzirom na fenomenalne partije prvenstveno Luke Dončića i mladolikog LeBrona Jamesa, ali na početku sezone mnogi su svoj fokus okretali prema jednom imenu.

Zion Williamson. Generacijski talent neviđenih fizičkih predispozicija draftan je od strane New Orleansa, a svi su sjedili na vrhovima sjedala željno iščekujući njegove prve minute na najvećoj svjetskoj košarkaškoj pozornici. Međutim, uslijedilo je razočaranje.

Tek 19-godišnji igrač ozlijedio je desno koljeno sredinom listopada, a njegov se oporavak, koji je prvotno trebao trajati maksimalno dva mjeseca, odužio. U međuvremenu Ziona je struka Pelicansa naučila hodati i trčati na drugi način, kako bi ga sačuvali od budućih ozljeda, a sada je konačno došla potvrda iz Sjedinjenih Američkih Država da će Williamson ovog tjedna zaigrati po prvi put u NBA ligi.

Štoviše, svoj debi će imati u noći s četvrtka na petak (17. siječanj) u okršaju protiv Bojana Bogdanovića i njegovih Utah Jazza.

Poslastica za sve hrvatske fanove NBA lige.

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Zion WilliamsonBojan Bogdanović

Ostale Vijesti