Zion ponovno oborio rekord, Celticsi nokautirali Clipperse nakon produžetka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.02.20. | 07:50

Dvije utakmice samo, ali uzbuđenja nije manjkalo.

Bliži nam se All-Star vikend, tako da su u NBA ligi odigrane samo dvije utakmcie. U derbiju večeri, Boston je na domaćem terenu bio bolji od LA Clippersa sa 141:133 nakon dva produžetka. Imali su Kelti i osam poena prednosti u zadnjoj četvrtini, ali prvo je Marcus Morris zabio tricu za 114:114, dok je napad za pobjedu promašio Kemba Walker.

U prvom je produžetku ključan potez odigrao Landry Shamet koji je zabio tešku tricu za 127:127, čime se otišlo u novih pet minuta dodatka. Tamo je ključnu ulogu s nekoliko sjajnih poteza odigrao Gordon Hayward. Trica, blokada i na koncu ukradena lopta za čovjeka koji je imao toliko problema s ozljedama, no sada je dao veliki doprinos pobjedi s 21 poenom i 13 skokova. Ipak, najefikasniji je bio briljantni Jayson Tatum koji je brojao do 39 poena i devet skokova. 

Kod poraženih Clippersa 35 poena Lou Williamsa, 24 uz 13 skokova dodao je Harrell, također s klupe, a od startera je najbolji bio Kawhi Leonard s 28 poena. Ivica Zubac dobio je 13 i pol minuta te ih iskoristio za sedam poena, četiri skoka te po jedan asist i blokadu. 

<iframe width="640" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/lGF3NQuJlgk" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

U drugoj utakmici Oklahoma je kao gost slavila kod New Orleansa sa 123:118, a ponovno se najviše priča o Zionu Williamsonu. Čudesni tinejdžer zabio je 32 poena, što mu je novi rekord karijere. Imao je i odličan šut 11/19, no nedovoljno za slavlje protiv Thundera, koje je predvodio Gallinari s 29 poena.

<iframe width="640" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/PjEMxXESekA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

(foto: Reuters)


Tagovi

NBAZion Williamson

Ostale Vijesti