Zanimljiva oklada - Wall plaća treneru za svaku utakmicu s najmanje dvije izgubljene lopte

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 13.10.15. | 12:41

John Wall je jedan od najboljih asistenata NBA lige, ali je ujedno i jedan od igrača koji ima najviše izgubljenih lopti.

Od kada je 2010. došao u ligu kao prvi pick drafta, Wall je postao jedan od najboljih asistenata lige, a prošlu godinu je imao točno 10 asistencija po utakmici. Jedini bolji od njega je bio Chris Paul (10,2 asistencija), a playmaker Washingtona je uz to imao i 17,6 koševa. No, uz sve to Wall je jedan od najgorih igrača u NBA-u što se tiče izgubljenih lopti. Taj problem ima od početka karijere, a lani je imao prosjek od 3,8 'prodanih' lopti.

Bilo je lani poznatih igrača koji su imali i gori prosjek, primjerice Russell Westbrook (4,4), James Harden (4,3) ili LeBron James (3,9), ali je Wall odlučio prestati s ovom 'navikom'. I to na zanimljiv način.

Za svaku utakmicu u kojoj budem imao dvije ili više izgubljenih lopti, pomoćnom treneru Howardu Eisleyju ću platiti 100 dolara. Nije puno, ali ću sada sigurno obratiti veću pažnju jer mu ne želim dati niti centa“, rekao je Wall.

Koliko će Eisley biti bogatiji na kraju sezone, ostaje nam tek za vidjeti, a u prošloj sezoni se tek šest puta dogodilo da je Wall imao manje od dvije izgubljene po utakmici...

(Foto: Action Images)


Tagovi

John Wall

Ostale Vijesti