Zadar na otvaranju ABA lige svladao Cibonu na Višnjiku

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.10.15. | 19:35

Započela je nova sezona regionalne ABA lige košarkaša, u kojoj hrvatske boje brane tri kluba - Cibona, Cedevita i Zadar.

Prve nastupe u novoj sezoni zabilježili su Cibona i Zadar i to međusobnim derbijem na Višnjiku, a slavili su domaćini sa 62:53. Zadrani su imali prednost od prve do posljednje minute i nisu je ispuštali niti trenutka.

Posebno su impresivni bili u prvoj dionici igre koju su dobili s 18:8, a 'Vukove' su zaustavili na samo osam koševa. Poveo je Zadar 9:0 nakon prvih pet minuta, a seriju domaćina je prekinuo Žižić smanjivši na 9:2, ali do kraja Cibosi nisu uspjeli preokrenuti rezultat.

Druga četvrtina je završila izjednačeno 19:19 nakon što su se gosti približili na tri poena zaostatka, 20:17, ali niti to nije dugo trajalo jer je Zadar imao 28:19 tri minute prije odmora.

Treću četvrtinu je dobila Cibona, a posljednja je ponovno otišla u korist domaćih košarkaša, koji su bez problema čuvali prednost. Ona je bila najveća u 23. minuti - plus 12 - 42:30.

Kod Zadra je najučinkovitiji bio Amerikanac Glenn Cosey s 20 koševa i četiri asistencije, a pratio ga je Ivan Marinković s 11 poena i sedam skokova. U redovima poraženih je dvoznamenkasti učinak imao samo Ante Žižić - 11 koševa.

Zadrani u drugom kolu regionalne lige u subotu gostuju kod Krke, a Cibona u nedjelju dočekuje slovenski Tajfun. Sutra starta i hrvatski prvak Cedevita, koja je domaćin Igokei.

Dodajmo da je odigran i drugi susret nove sezone ABA lige, u kojem je Olimpija pobijedila MZT sa 91:76.

ABA liga, 1. kolo:

Zadar - Cibona 62:53
Union Olimpija - MZT Skopje 91:76

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

KK ZadarCibonaABA ligaUnion OlimpijaMZT

Ostale Vijesti