Scott Wachter-USA TODAY Sports
Scott Wachter-USA TODAY Sports

Wojnarowski potvrdio sjajne vijesti iz Utaha, Šamanić potpisuje ugovor za sljedeću sezonu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.04.23. | 09:30

Mladi krilni centar konačno pronašao svoje mjesto u NBA momčadi.

Dugo je Luka Šamanić tražio put ka trajnijem NBA angažmanu, a čini se da su sjajne igre u G ligi, kao i dobre partije tijekom 10-dnevnog ugovora u Utahu, konačno stigli na naplatu. Kako javlja Adrian Wojnarowski, Utah je odlučio zadržati mladog Hrvata i potpisat će s njim ugovor za sljedeću sezonu.

„Utah potpisuje Šamanića za sezonu 2023./24. Njegovi su agenti George Roussakis i Mark Bartelstein potvrdili da ugovor uključuje zajamčeni novac i definirane datume kad počinje vrijediti“, objavio je popularni Woj, najpouzdaniji NBA izvor.


Podsjetimo, Šamanić je 2019. godine kao 19. pick drafta izabran od strane San Antonio Spursa, no u sastavu Gregga Popovicha odigrao je samo 36 utakmica u prve dvije sezone. Potom je muku mučio s ozljedama, a povratak u najjaču svjetsaku ligu izborio je fantastičnim igrama u G ligi, gdje je ove sezone bio na prosjeku od 22 poena i 8.1 skoka za svega 29.3 minute koliko je prosječno igrao.

Te igre dovele su ga do ugovora na 10 dana u Utahu, gdje se pred kraj sezone čak ubacio i u startnu petorku u izostanku Laurija Markkanena, prve zvijezde momčadi. Šamanić se odužio treneru s vrlo dobrim igrama, a u dosad odigranih pet utakmica za Jazzere zabija 7.4 poena, hvata četiri skoka i dijeli 2.2 asistencije po utakmici. Po ocjeni struke Utaha koju predvodi Will Hardy, sasvim dovoljno za novi ugovor te će Hrvatska imati još jednog predstavnika u elitnoj košarkaškoj ligi svijeta. (I.M.)


Tagovi

Luka ŠamanićUtah JazzNBAAdrian Wojnarowski

Ostale Vijesti