Woj: Klub s Istoka otpisuje dva bivša druga izbora drafta, Bender kolateralna šteta

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.02.20. | 11:35

Ako su gotovi trejdovi, ne znači da su završile transakcije.

Pisali smo jučer kako je Dragan Bender, nakon što se ljetos u zadnji tren predomislio i odbio ponudu CSKA iz Moskve kako bi se priključio Milwaukee Bucksima, otpušten od strane trenutno vodećeg sastava NBA lige.

Kako javlja Adrian Wojnarowski, to su učinili kako bi očistili prostor za Marvina Williamsa, igrača koji je 2005. bio drugi izbor drafta i koji svakako nije ispunio očekivanja koja se po pretpostavci stavljaju pred tako visoko izabranog igrača, ali koji je i danas, s 33 godine, koristan djelić rotacije.

On je sa svojim Charlotte Hornetsima dogovorio tzv. buyout, odnosno sporazumni razlaz, u kojem igrač ili dobije dio svog preostalog ugovora, ili ga se u potpunosti odrekne. Bez obzira na to, za njegove su usluge zainteresirani jedni od glavnih kandidata za naslov, Milwaukee Bucksi. A oni su, da bi napravili mjesta za Williamsa, morali otpustiti Bendera.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Milwaukee is waiving Dragan Bender, clearing the way to sign F Marvin Williams as soon as Monday, league sources tell ESPN. Williams buyout is complete with Charlotte and will be waived as soon today.</p>&mdash; Adrian Wojnarowski (@wojespn) <a href="https://twitter.com/wojespn/status/1226169781612634122?ref_src=twsrc%5Etfw">February 8, 2020</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Drugi igrač kojeg se Hornetsi rješavaju putem buyouta jest još jedan drugi izbor drafta. Michael Kidd-Gilchrist je drugi izbor drafta 2012., a njegova karijera nije se razvijala na način na koji se očekivalo, dobrim dijelom radi ozljeda.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGermanijak%2Fposts%2F2372767486162872&width=500" width="500" height="492" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

No kako javlja Woj, i za njega ima zainteresiranih. Dallas Mavericksi našli su uporabnu vrijednost ovog igrača koja, objektivno govoreći, itekako postoji. Samo ako ga zaobiđu ozljede.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Reporting with <a href="https://twitter.com/espn_macmahon?ref_src=twsrc%5Etfw">@espn_macmahon</a>: Charlotte is finalizing a contract buyout with F Michael Kidd-Gilchrist. Dallas has emerged as a possible destination once MKG clears waivers.</p>&mdash; Adrian Wojnarowski (@wojespn) <a href="https://twitter.com/wojespn/status/1226199899986853888?ref_src=twsrc%5Etfw">February 8, 2020</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Reuters)

 


Tagovi

NBA tradeovimichael kidd-gilchristDragan BenderMarvin WilliamsMilwaukee BucksCharlotte HornetsDallas Mavericks

Ostale Vijesti