Wade to nije mogao gledati - reakcije igrača najbolje govore koliko je teška Haywardova ozljeda (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.10.17. | 12:35

Otvaranje NBA lige u sjeni je strašne ozljede igrača Bostona.

Nije bili potrebno ništa više nego pogledati reakciju igrača Bostona i Clevelanda nakon što je Gordon Hayward završio na parketu u 6. minuti sinoćnje utakmice Celticsa i Cavaliersa na otvaranju nove NBA sezone. Na televizijskoj snimci se jasno vidjelo da je Haywardu pukla noge, a igrači obje momčadi su u nevjerici gledali što se događa s 27-godišnjim košarkašem. Više nije bilo važno sportsko rivalstvo, svi su se ujedinili u želji za brzim oporavkom Haywarda, a reakcije na parketu su svjedočile o težini ozljede.

Tristan Thompson, koji je bio najbliži Haywardu, odmah je okrenuo glavu kada je vidio stravičan prizor, a isto je učinio i Derrick Rose. Dwyane Wade je domah kleknuo na pod i pomolio se za Haywarda, a igrači Bostona zagrlili su se na klupi te održali kratku zajedničku molitvu koju je predvodio rookie Semi Ojeleye.

„Ovo je strašno. Vidio sam nekoliko ozljeda u svojoj karijeri, a i doživio sam ih par. Ovo je jedna od dvije najgore kojoj sam svjedočio. Uz nju je ona Paula Georgea kada je slomio nogu za reprezentaciju. Teško je ovo gledati, ali trebamo se nastaviti boriti. Hayward će, uz Božju pomoć, biti dobro, a mi ćemo se nastaviti moliti za njega i biti uz njega koliko god budemo mogli“, izjavio je nakon utakmice Kyrie Irving.

LeBron James je već na parketu dao podršku Haywardu, a nakon utakmice ga je potražio u svlačionioci.

„Ovo je ozljeda za koju ne želiš da se ikada dogodi bilo kome. Haywardova spada u red najtežih koje sam vidio poput onih Paulu Georgeau, Shaunu Livingstonu ili Kevinu Wareu u sveučilišnoj košarci“, rekao je Kralj James.

Trener Bostona Brad Stevens je vodio Haywarda i u sveučilišnoj košarci te ga dobro poznaje. Ova ozljeda ga je teško pogodila.

„Teško je radio ovog ljeta i mislim da je iza njega bio sjajan tjedan. Bio sam uvjeren da će imati odličnu sezonu, ali sad se nadamo da će se što prije u potpunosti opraviti. Ovo je gardna stvar, ali sve je to dio priče, pa i rizik za ozljede. Stvarno mi je jako žao.“

Njegov kolega sa suparničke klupe, Tyronn Lue, ozljedi je svjedočio 'iz prvog reda' jer se dogodila pred klupom Cavaliersa.

„Bez obzira što je on iz suparničke momčadi, svi smo mi braća u ovome. Nikada ne želiš vidjeti ovakve ozljede. Ne znam koliko je teška njegova ozljeda, ali želim mu sve najbolje. On je sjajan igrač, odličan model za navijače i želim mu sa se što prije potpuno opravi.“

Inače, liječnička služba Bostona bi danas tijekom dana trebala objaviti procjenu koliko će Hayward izbivati s parketa.

(Foto: Action Images)


Tagovi

LeBron JamesDwyane WadeKyrie IrvingGordon Hayward

Ostale Vijesti