Wade objavio produciranje dokumentarca koji će razveseliti fanove

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 29.04.20. | 13:33

Bivši NBA as je u mirovini odvojio vrijeme da se posveti novim projektima.

Jedna od najvećih NBA superzvijezda zadnjih desetljeća Dwyane Wade priprema dokumentarnu film o jednoj od najuzbudljivijih košarkaških momčadi novog doba.

Radi se reprezentaciji SAD-a 2008. s Olimpijskih igara u Pekingu, nazvanoj prigodno The Redeem Team, zgodnim nazivom koji je označavao ''kaznenu ekspediciju'' velikih NBA zvijezda, a koja je trebala povratiti dominaciju američkoj košarci izgubljenu gotovo pa sramotnim porazima na SP-ima 2002. i 2006., kao i na OI 2004. u Ateni.

Svoje planove je trostruki NBA prvak objelodanio u podcastu Platform Basketball

 

 

Ova su selekciju SAD-a sačinjavale mnoge zvijezde na svom vrhuncu poput pokojnog Kobea Bryanta, Dwyanea Wadea, Carmela Anthonyja, Chrisa Paula, Chrisa Bosha, Derona Williamsa, Dwighta Howarda ili Lebrona Jamesa.

Te su OI predstavljale i svojevrstan Wadeov povratak s obzirom da je netom prije završio sezonu u kojoj je velik broj utakmica propustio radi ozljede, a njegov je Heat (samo dvije sezone nakon osvajanja naslova) zabilježio grozan omjer od 15-67 u regularnoj NBA sezoni.

 

U finalnoj utakmici turnira u Pekingu mogli smo svjedočiti jednom od bezvremenskih košarkaških klasika. Momčad Španjolske koja se Amerikancima suprotstavila u finalu također je bila na svom vrhuncu, nosioc naslova svjetskog prvaka te sastav s velikim brojem majstora narančaste lopte u svojim redovima (Pau Gasol, Juan Carlos Navarro, Marc Gasol, Rudy Fernandez, Jose Garbajosa, Ricky Rubio, Jose Calderon,...).

Furia je itekako ''pokazala zube'' NBA zvijezdama, utakmica je vidjela lijep udio neizvjesnosti, a momčad Mikea Krzyzevskog je u finalnim minutama prelomila utakmicu i na koncu uzela toliko željeno zlato.

Za sad nema informacija kada bi dokumentarac treba biti lansiran i u kojem formatu, no sam njegov lajtmotiv dovoljan je da mu se unaprijed veselimo.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Španjolska košarkaška reprezentacijaOI 2008američka košarkaška reprezentacijaDwyane Wade

Ostale Vijesti