Branislav Babic/PIXSELL
Branislav Babic/PIXSELL

Vukovi i do 11. uzastopne pobjede pod Okornom, u Draženovom domu pao Borac

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.03.22. | 18:22

Detonatori preokreta nakon slabog starta bili su Krešimir Radovčić i Amar Gegić

Usporeno i šuterski hladno su krenuli košarkaši Cibone u domaći ogled protiv Borca u 21. kolu ABA lige. Gosti iz Čačka su radili sjajan posao preuzimanjem u obrani, a tek je Danko Branković zabio jedine poene Cibone sve do osme minute prve četvrtine, koja je tada gubila 16:5. No energijom prvo Krešimira Radovčića u drugoj, pa onda i Amara Gegića u trećoj četvrtini Cibosi su rezultatom 89:74 stigli do 11. pobjede zaredom i svoje ukupno devete u abaligaškom okruženju.

Borac je, dakle, bolje startao, a petominutni košgeterski post domaćih je prekinuo Radovčić jednim slobodnim bacanjem, a ubrzo nakon njega je koševe stavio i danas jako dobri Toni Nakić tricom u devetoj minuti.

Onda je u drugoj dionici Radovčić energetski razbudio svoje igrače (iako je i promašio nekoliko šuteva), a priključio mu se i Nakić šuterskim dionicama te dobrim odrađivanjem posla u obrani. Obrana je postala čvršća, pa su preko toga stigli i laki poeni iz kontri što je donijelo vodstvo na poluvremenu Vukova 47:37. Zatim se nakon poluvremena upalio Amar Gegić. U prvom dijelu je bio samozatajan zabivši za njega skromnih sedam poena, a onda je u trećoj četvrtini prelomio susret protiv Borca s 15 poena i nekoliko karakterističnih proboja prema košu. Cibona je zbog toga držala dvoznamenkastu prednost, što su olakšale trice Reuversa i Radovčića. Na ulasku u posljednju četvrtinu na semaforu je stajalo ugodnih 70:54.

A da ipak ima još posla pred njim Okorn je shvatio na sredini zadnje četvrtine u kojoj su s nekoliko loših odluka i izgubljenih lopti njegovi košarkaši dozvolili Borcu da se približi na devet poena minusa (79:70). Nakon Okornovog time outa i opomene, oko 500 ljudi u dvorani su nervozne završnice spasili Drežnjak i Nakić s dvije uzastopne trice podignuvši prednost na plus 17 (87:70). Inače, Drežnjak je svoje prve poene zabio tek u zadnjem periodu igre. Do kraja su igrači Cibone odigrali ozbiljnu utakmicu, grizlo se u obrani i na plus 17, stoga i iz te perspektive Okorn ima razloga za zadovoljstvo.

Kod Cibone valja izdvojiti tri imena u novoj pobjedi. Prvo Gegića koji je ponio epitet najboljeg strijelca utakmice s 22 poena, a tome je dodao i pet skokova i osam asistencija. Nakić je fino pogađao izvana i zaustavio se na 16 poena (trice 4/5), dok je Radovčić zabilježio 15 poena, pet skokova i sedam asista. Ono što Okorna sigurno ne veseli je druga utakmica u nizu (prošla protiv Šibenke) u kojoj je prvi razigravač Lovro Gnjidić ostao bez poena. Kod Borca je pak najviše zabio Marko Pecarski i to 16 poena.

Ciboni sada slijedi zagrebački derbi protiv Cedevite Junior u srijedu od 18 sati u okviru hrvatskog prvenstva te za tjedan dana okršaj u Beogradu protiv FMP-a.



Tagovi

ABA ligaCibonaBorac ČačakAmar GegićKrešimir RadovčićToni Nakić

Ostale Vijesti