Vratila se NBA liga: James srušio Clipperse u derbiju, Zupcu 15 minuta (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 31.07.20. | 09:26

Jedini hrvatski košarkaš sinoć bio je Ivica Zubac.

Derbi Zapada, Los Angelesa i dva glavna kandidata za naslov pripao je Lakersima. Kakva utakmica, kakva košarka i pobjeda Lakersa protiv Clippersa tijesnih 103:101. Bilo je samo pjesnički da je poene za odluku tko će biti kralj LA-a zabio upravo čovjek koji je sam sebe nazvao Kraljem, LeBron James, 12.8 sekundi uoči isteka vremena. No to nije bilo jedino što je učinio sinoć. Ni blizu...

Završio je utakmicu sa 16 poena, 11 skokova i sedam asista. Toliko poena zabio je i Kyle Kuzma, a Anthony Davis imao je 34 poena i osam skokova. George je za Clipperse imao 30 poena, a Kawhi Leonard 28 poena, četiri asistencije i tri skoka.

Utakmica je bila izuzetno zanimljiva i dosta stresna za navijače obje momčadi, a ova dva teškaša svjetske košarke „mlatili“ su se bespoštednu do samo završnice. Odlični Paul George nešto manje od dvije minute do kraja sveo je utakmicu na jedan koš., LeBron je vratio, a Paul je potom izjednačio susret 29 sekundi prije kraja. James je potom ponovo na mišiće vratio Lakerse u prednos, a zatim i u obrani odigrao ključnu obranu na Leonardu i Georgeu, ovaj potonji je doduše opalio posljednji šut sa zvukom sirene, ali...

Lakersima je ova pobjeda praktički osigurala poziciju na vrhu uoči doigravanja, a dobra vijest za hrvatsku košarku jest što je Ivica Zubac poslije korone ubacio 2 poena i ulovio tri skoka u 15-ak minuta na parketu.

U sjeni ovog okršaja Utah je bez našeg Bojana Bogdanovića pobijedio New Orleans također s napetih 106:104. U posjjednjoj minuti bilo je 102:102, ali tad je krenuo vrtuljak. Najprije je Mitchell ubacio dva slobodna bacanja, na isti način odgovorio je Ingram s druge strane, ali tad je točku na za pobjedu Utaha stavio Rudy Gobert s linije slobodnih bacanja.

Clarckson je završio susret s 23 poena i bio je najbolji kod Utaha. Mitchell i Conley dodali su po 20, a Gobert je zabio 14 poena uz 12 skokova. Najraspoloženiji Pelicans bio je Ingram s 23 poena, Redick je imao 21, a Williamson je za 15 minua zabio 13 poena.

(foto: Action Images)

 


Tagovi

Utah JazzLos Angeles LakersLos Angeles ClippersLeBron JameskošarkaNBA

Ostale Vijesti