Vlasnik jednog od najgorih NBA ugovora vratio se u Euroligu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 31.07.19. | 15:21

Baš nas zanima u kakvoj je formi.

Jedan od klubova koji redovito okupi zvučna imena, ali nikako da ih opravda rezultatima je ruski Himki. Moskovljani u VTB ligi ne mogu do trofeja pored CSKA Moskve koja ih u pravilu uvjerljivo pobjeđuje, dok u Euroligi nikako ne mogu doći niti blizu plasmanu na Final Four. 

No, ovoj neugodnoj tradiciji mogao bi konačno doći kraj jer su u Himkiju okupili najbolji sastav u posljednjih nekoliko godina. 

Klub je danas potvrdio kako su za sljedeću sezonu na centarskoj poziciji potpisali Timofeja Mozgova, prvog centra reprezentacije Rusije. Ovim potezom oformili su pakleni tandem Šved - Mozgov, koji je uništio hrvatsku reprezentaciju u osmini finala Europskog prvenstva 2017. u Istanbulu. 

Novopridošli centar godinama je bio poznatiji po groznom ugovoru kojeg su s njim potpisali LA lakersi nego po svojim igrama u najjačoj svjetskoj ligi. Nakon sezone u kojoj je osvojio naslov s Clevelandom bilježivši 6.3 poena i 4.4 skoka, Lakersi su ga počastili četverogodišnjim ugovorom vrijednim 64 milijuna dolara. Silan novac nikada nije opravdao, Magic Johnson i društvo su ga se odrekli nakon samo jedne sezone, potom je odigrao 31 utakmicu za Brooklyn, a prošle sezone nije odigrao nijednu minutu zbog ozljede. 

Himki je dosad već doveo Sergeja Karaševa, Stefana Jovića, Dairisa Bertansa, Devina Bookera, Jeremyja Evansa, Janisa Timmu te Jegvenija Valieva. Bez ikakve dvojbe, ovo je najjači Himki u povijesti i sve osim minimalno četvrtfinala Eurolige bit će neuspjeh za njih. Uz to, sigurno se očekuje konačno i jedan domaći trofej, pa makar ruski kup. 

(foto: Reutets)


Tagovi

KhimkiTimofej Mozgov

Ostale Vijesti