REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Vjeran žutom dresu: Ante Žižić ostaje u Tel Avivu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 13.07.21. | 09:31

Nakon "onakvog" poraza u rodnom Splitu s reprezentacijom, Žižić se polako vraća klupskim obvezama

Nakon što je na najgori mogući način s reprezentacijom upisao poraz protiv Njemačke u rodnom Splitu, ostavši bez nastupa na OI, Ante Žižić ipak ima razloga za zadovoljstvo. Kako je objavio njegov Maccabi, Žižić je potpisao novi jednogodišnji ugovor.

Kako i piše u objavi na Twitteru, 211 cm visoki “big man” je prošle sezone u Euroligi prosječno upisivao 9.1 poen uz 5.4 skokova. Na parketu je provodio prosječno oko 17.3 minute. Očigledno dovoljno dobra statistika za prvaka Izraela koji i dalje planira Žižića držati kao startera. Od naših košarkaša u klubu je i Dragan Bender, no on i dalje liječi ozljedu puknuća križnih ligamenata i neće ga biti minimalno do kraja godine.

Maccabi je prošle sezone u Euroligi ostvario razočaravjući rezultat bez plasmana u playoff. Sportski direktor Nikola Vujčić odlučio je produljiti ugovor i starosjediocu Scottyju Wilbekinu, te potpisati Keenana Evansa koji je prošle sezone nosio dres Haife.

Ante je već 2014. godine preselio u Zagreb kako bi se priključio Ciboni. U njoj je proveo dvije sezone prije odlaska u Tursku u redove Darussafake. Potom NBA draft gdje je kao 23. pick završio u Cleavlandu, no tamo se nije naigrao. S 24 godine na leđima već je pun košarkaškog iskustva i gotovo sigurno će u Tel Avivu i ove sezone biti jedan od bitnijih igrača.


Tagovi

Ante ŽižićKK Maccabi Tel Aviv

Ostale Vijesti