David Butler II-USA TODAY Sports
David Butler II-USA TODAY Sports

VIDEO Williams isprovocirao Butlera i potpisao presudu Celticsima, Miami odlazi na Floridu s 2-0

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.05.23. | 07:40

Dramatična završnica uz veliki duel najveće zvijezde Heata i krila Celticsa.

Novi šok za Boston Celticse. Druga momčad regularnog dijela sezone na Istoku, nalazi se pred ponorom nakon dvije domaće utakmice konferencijskog finala. Miami Heat upisao je i drugu pobjedu i s golemih 2-0 odlaze na Floridu, gdje će imati priliku zaključiti seriju pred vlastitim navijačima. Noćas su slavili sa 111-105, a ponovno je čovjek odluke bio Jimmy Butler s 27 poena, dok je faktor iznenađenja za Kelte bio Caleb Martin s 25 poena s klupe.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bila je to rezultatska klackalica kroz cijelu utakmicu. Bezbroj puta momentum je prelazio s jedne na drugu stranu, momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, da bi prvo poluvrijeme završilo s četiri poena prednosti za Miami. Kao i protiv Philadelphije, Boston je zablistao u trećoj dionici, riješili su je u svoju korist 33-21 i potpuno preuzeli igru u svoje ruke.

Činilo se kako ovaj puta neće dozvoliti preokret, ali sredinom četvrte četvrtine, pri vodstvu Kelta od devet poena razlike, dogodio se trash talk obračun u kojem je Grant Williams nešto dobacio Butleru, očigledno ga isprovocirao, ali time je, ujedno, potpisao presudu svojoj momčadi u ovoj utakmici.


Butler je furiozno odigrao završnicu dvoboja, usput neke od poena energično proslavio "u lice" Williamsu, koji će biti jedan od tragičara utakmice. Utakmicu je prva zvijezda Heata zaključila s 27 poena, osam skokova i šest dodavanja, dok je Caleb Martin zabio 25 poena uz gotovo pa 70 posto šuta iz igre! Adebayo je bio kralj reketa, skupio je 17 skokova, podijelio devet asista i ubacio 22 poena.

Kod poraženih Celticsa, Jayson Tatum odličan s 34 poena, 13 skokova i osam dodavanja, ali nedostajao je pravi Jaylen Brown. Druga violina momčadi stala je na 16 poena, ali uz užasnih 7/23 šut iz igre. Tragičar Grant Williams, osim što je probudio zvijer u Butleru, nije se napadački iskazao sa svega devet poena.

Serija seli na Floridu, a iduće dvije utakmice Miami će pred svojim navijačima imati priliku zaključiti seriju već nakon četiri utakmice. Čekamo odgovor Tatuma i ostatka zelenog društva. (I.M.)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBABoston CelticsMiami HeatJimmy Butler

Ostale Vijesti