Gary A. Vasquez-USA
Gary A. Vasquez-USA

VIDEO Wembanyama i Spursi režirali preokret za samo dvije sekunde, Zubac solidan u pobjedi Clippersa

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 01.11.23. | 09:19

Hrvatski košarkaš je zabio je devet poena uz devet skokova

47 minuta i 58 sekundi. Toliko su Phoenix Sunsi bili u prednosti nad Greggom Popovichem i njegovim San Antonio Spursima. A onda su u samo dvije sekunde izgubili tlo pod nogama. Unatoč činjenici da nisu na raspolaganju imali Devina Bookera i Bradleya Beala (koji još nije debitirao za momčad iz Arizone), treći dio zvjezdanog trojca – Kevin Durant držao je utakmicu pod svojom šapom. A onda se u finišu pretvorio u tragičara.

Naime, Sunsi su imali i 20 poena prednostu u utakmici koja je većim dijelom bila jednosmjerna ulica. Spursi nisu znali kako bo zakočili Duranta i sekundanta mu Erica Gordona, dok je wunderkind Spursa Victor Wembanyama imao očajan start, promašivši prvih pet šuteva na utakmici, a onda se razbudio u drugom dijelu i uz pomoć sinoć najboljeg Teksašanina Keldona Johnsona režirao spektakularni preokret.

Prouči cjelokupnu ponudu za NBA na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na šest sekundi prije kraja, Sunsi su imali prednost od tri poena, a onda je Wemby zakucao promašenu tricu i smanjio na minus jedan. Sunsi su izveli loptu u ruke Duranta kojeg su okružila trojica igrača San Antonio, a Johnson mu je oteo posjed i zakucao za 115-114 na sekundu prije kraja i Spursi su režirali sasvim neočekivanu pobjedu!

„Bio je fauliran, ali suci to nisu dosudili. Udaren je po ruci prije nego što mu je lopta istrgnuta iz dlanova. Ništa nije dosuđeno“, izjavio je trener Sunsa Frank Vogel o posljednjem napadu u kojem je Durant izgubio loptu.

Keldon Johnson je, naravno, drugačije vidio istu situaciju.

„Išao sam na krađu i vidio sam da ga je Tre (Jones) pritisnuo u kutu. Najgore što se moglo dogoditi je da mi dosude osobnu pogrešku. Morali smo učiniti nešto“.

Johnson je s 27 poena bio prvi strijelac Spursa, a uz njega je junak senzacije bio Wembanyama koji je za 28 minuta postigao je 18 poena uz osam skokova i četiri blokade.

Durant je bio najbolji strijelac Sunsa, stavio je 26 poena i dodao sedam asistencija, dok je Gordon zabio 20 uz šest asista. 

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

LA Clippersi su došli do treće pobjede u sezoni svladavši u Crypto.com Areni u Los Angelesu goste iz Orlanda sa 118-102. Magic je veći dio prvog poluvremena proveo u vodstvu, da bi sredinom treće četvrtine došlo do velikog preokreta koji je pokrenuo Paul George koji je u prvoj četvrtini promašio svih šest šutova, a na poluvremenu je imao šut 2/10.

U trećoj četvrtini je George pogodio četiri trice i ubacio 14 od svojih 27 poena, a Clippersi su došli do uvjerljive pobjede. Russell Westbrook je ubacio 18 koševa i napunio statističke stupce sa sedam asistencija, šest skokova i pet ukradenih lopti. Po 17 poena su dodali Bones Hyland i Norman Powell, čime su nadomjestili lošu napadačku večer Kawhija Leonarda (osam koševa, šut 3/11).

Ivica Zubac je odigrao nešto manje od 23 minute te za to vrijeme ubacio devet koševa (šut 4/8) uz devet skokova, jednu asistenciju i jednu blokadu.

Šestoricu igrača Orlanda s dvoznamenkastim učinkom predvodio je Paolo Banchero s 15 koševa. Franz Wagner je ubacio 14, a njegov brat Moritz 13 poena.(pz)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBASan Antonio SpursVictor WembanyamaKevin DurantIvica ZubacLos Angeles Clippers

Ostale Vijesti