John Hefti-USA TODAY Sports
John Hefti-USA TODAY Sports

VIDEO Šariću odgovara klima u San Franciscu, Zubac i Clippersi do novog poraza, Jokić i prvaci Nuggetsi ispali s turnira

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 25.11.23. | 08:35

Hrvatski košarkaš bio je drugi najbolji strijelac Warriorsa

Očito Dariju Šariću odgovara klima u San Franciscu – hrvatski košarkaš je u sinoćnjoj pobjedi nad San Antonio Spursima rezultatom 118-112 zabilježio 20 poena(šut 7/11, trica 4/7), a tome je pridodao i sedam skokova te četiri asistencije za 26 minuta provedenih na parketu.

Warriorse je do pobjede vodio Stephen Curry koji je Spursima stavio 35 poena uz šest asistencija, a po napadačkom učinku Šarić je bio drugi najbolji igrač momčadi Stevea Kerra i to nije prvi puta ove sezone. Dario igra sjajno, sjajno se osjeća u svlačionici Warriorsa i to se na koncu jasno ocrtava u njegovoj igri, a očigledno mu vjeruju i trener i suigrači pa Šiši primjerice ima dozvolu da ispuca sedam trica protiv Spursa.

Ivica Zubac nije imao jednako sjajnu večer, budući da su njegovi LA Clippersi poraženi od New Orleans Pelicansa sa 116-106. Hrvatski košarkaš je u porazu ubacio 11 poena i uhvatio pest skokova za 22 minute igre. Najbolji u sastavu Ty Luea je bio Paul George koji je utakmicu okončao s 34 poena, osma skokova i dvije asistencije.

Kod Pelicansa je najbolji bio Zion Williamson s 32 poena, šest skokova i pet asista, dok je Brandon Ingram ubacio 30 poena uz četiri skoka i pet asistencija.

Novu sjajnu partiju pružio je Nikola Jokić u porazu svojih Denver Nuggetsa od Houston Rocketsa rezultatom 86-105. Jokić je stavio 38 koševa, uhvatio čak 19 skokova, a tome je pridodao i osam asistencija. Unatoč tome Nuggetsi su uvjerljivo poraženi od Rocketsa, rezultatom 105-86, a tim porazom su se aktualni prvaci oprostili od in-season turnira.

Rocketse je predvodio Jalen Green s 25 poena, pet skokova i dva asista.

Milwaukee Bucksi upisali su, pak, tijesnu 131-129 pobjedu nad Washington Wizardsima, a do pobjede ih je predvodio sasvim neočekivani junak, centar Brook Lopez, koji je ostvario učinak od 39 poena uz odličan (14/17) šut iz igre, Lopez je pogodio sva slobodna bacanja (7/7), a savršen je bio na šutu za dva poena (10/10). Tricu je isto gađao s vrlo efikasnih 4/7 pokušaja. Najveće zvijezde momčadi Giannis Antetokounmpo i Damian Lillard također su imali jake večeri, pa je tako Lillard ubacio 31 koš uz deset asistencija, a isti broj koševa imao je i Giannis, uz devet skokova. Inače, ovo je prvi put u povijesti franšize da su tri igrača u istoj utakmici prebacili brojku od 30 poena. (pz)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBADario ŠarićGolden State WarriorsIvica ZubacLos Angeles Clippers

Ostale Vijesti