Rob Gray-USA TODAY Sports
Rob Gray-USA TODAY Sports

VIDEO Šarić odigrao ponajbolju utakmicu sezone, Sunsi s Durantom i dalje ne znaju za poraz

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 07.04.23. | 08:38

Dvoboj hrvatskih igrača otišao je na stranu iskusnijeg Šibenčanina.

U NBA ligi noćas je odigrano svega pet utakmica, ali daleko od toga da uzbuđenja nije nedostajalo. Pregled počinjemo sjajnom partijom Darija Šarića, koji je upisao drugi double-double učinak ove sezone, a prvi u dresu Oklahoma Thundera. Popularni Šiši u 114:98 pobjedi svoje momčadi protiv Utah Jazza ubacio je 14 poena, uhvatio 10 skokova i podijelio dvije blokade za nešto više od 23 minute koliko je proveo na parketu. Iz igre je šutirao korektnih 50 posto, tako da je ovo jedna od njegovih najboljih partija sezone.

Thunder je imao čak sedam dvocifrenih igrača, a predvodio ih je Shai Gilgeous-Alexander s 22 poena. Kod Jazzera, vrijedi istaknuti još jednu solidnu partiju Luke Šamanića, koji se pokušava izboriti za mjesto pod NBA suncem. Ponovno je počeo u startnoj petorci, odigrao čak 30 minuta te zabio 8 poena, uzeo četiri skoka i podijelio tri asistencije.


U derbiju Istoka, Miami je bio uvjerljiv protiv Philadelphije sa 129:101. Ovaj par potencijalno bi se mogao sresti već u prvoj rundi doigravanja, a ukoliko do toga dođe, Sixersima će svakako trebati bolji doprinos vjerojatnog MVP-a lige Joela Embiida. Kamerunac je zabio 21 poen uz dobrih 9/13 iz igre, dodao šest skokova, no za slavlje protiv Heata to nije bilo dovoljno. Zakazao je i James Harden s 14 poena i samo četiri dodavanja. Kod pobjednika, šest igrača prebacilo je 10 poena, a najviše, svaki po 14 poena – Jimmy Butler i Tyler Herro.


Za kraj izdvojimo pobjedu Phoenixa protiv Denvera, koji je igrao bez svih glavnih zvijezda – Jokića, Murraya, Gordona i Porter Jr-a. No, čak je i takva postava bila prilično težak zalogaj Sunsima koji su bili u kompletnom sastavu i tek su u posljednjoj dionici osigurali slavlje. Do njega su ih predvodili Kevin Durant s 29 poena (još nemaju poraz kada je Durant u sastavu) i Chris Paul s 25 poena, ali i svega dvije asistencije, što je pomalo i nevjerojatno za jednog od najboljih razigravača u ovom tisućljeću. Ipak, Paul se iskupio zabivši sedam trica, što mu je rekord karijere. (I.M.)


NBA, 6. travnja

Orlando Magic – Cleveland Cavaliers 94:118

Philadelphia 76ers - Miami Heat 101:129

San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 129:127

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 98:114

Phoenix Suns - Denver Nuggets 119:115



Tagovi

Dario ŠarićLuka ŠamanićNBAKevin DurantChris Paul

Ostale Vijesti