Alonzo Adams-USA TODAY Sports
Alonzo Adams-USA TODAY Sports

VIDEO Šarić iznimno skroman u pobjedu GSW-a, sjajni SGA vodio OKC do pobjede protiv Bostona, publika mu je skandirala „MVP, MVP“

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 03.01.24. | 08:37

Spursi su pak upisali novi poraz, ovog puta od Memphisa, čiji je najbolji igrač bio Morant s 26 poena i 10 asistencija

Večer s utorka na srijedu nije ponudila neka velika iznenađenja u NBA ligi. Doduše, ne može se reći da je pobjeda OKC-a protiv Bostona 127-123, ali isto tako nije ni veliko iznenađenje. Uostalom, pa Thunder u svojim redovima ima ponajboljeg igrača lige, zar ne?

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Shai Gilgeous-Alexander igra sjajno posljednjih nešto više od godinu dana. I od igrača na njegovoj poziciji, jedan je od najboljih što ovog trenutka NBA ima za ponuditi. Protiv Bostona je u 36 minuta postigao 36 poena uz šest skokova i sedam asistencija, dok je njegovom Batmanu Robin bio Josh Giddey s 23 poena, osam skokova i šest asistencija.

Kod gostiju je sjajan bio Porzingis, ali Jednorogovih 34 poena uz 10 skokova nije bilo dovoljno. Tatum je imao 30 pona i 13 poena, dok je potpuno podbacio Jaylen Brown koji je možda skupio 15 poena i šest skokova, ali je iz igre gađao očajnih 4/18, a za tri poena 0/8.

Inače, OKC je u jednom trenutku imao čak +18, a veliku ulogu u ovoj pobjedi imala je klupa OKC-a koja je ubacila 11 poena više od klupe Bostona.

Kad je SGA 2.8 sekundi prije kraja fauliran, publika se digla na noge i jednoglasno zagrmila: „MVP, MVP“. Udarna igla OKC-a ubacila je oba slobodna bacanja te je praktički utakmica tu bila i gotova.


Od ostalih ogleda spomenimo kako je GSW sa 121-115 bio bolji od Orlanda. Banchero je s 27 poena i 12 skokova bio sjajan, ali GSW je imao čak sedam igrača koji su utakmicu završili s dvoznamenkastim učinkom. Nažalost, jedan od njih nije bio Dario Šarić koji je za 14 minuta skupio dva poena, tri skoka, jednu asistenciju te dvije izgubljene lopte. Najbolji u redovima slavljenika bio je Curry koji je 'skuhao' 36 poena i šest asistencija uz šut iz igre 12/20. GSW je trenutno kompletan, nedostaju im samo igrači rotacije Garuba i Santos, dok je Green, na svu sreću, i dalje suspendiran. Kad Kerr na raspolaganju ima sve igrače, onda je GSW kandidat za najviše domete. Imaju koju godinu ti dečki, ali i dalje su znalci…

Za kraj spomenimo i 106-98 pobjedu Memphisa u FedExForumu protiv San Antonio Spursa. Victor Wembanyama ovaj je ogled okončao s 20 poena, sedam skokova i četiri blokade za 26 minuta, ali izuzev njega i Keldona Johnsona (19 poena, šest skokova) nijedan igrač Spursa nije bio raspoložen. No, zato je na radnoj temperaturi bio Ja Morant koji je s 26 poena i 10 asistencija vodio svoju momčad do pobjede. Dobar je bio i Bane s 24 poena, ali i Aldama s 13 poena, 11 skokova i tek jedan promašaj iz igre.

„Dobar igrač. Malen je, teško ga je uhvatiti“, prokomentirao je igru Ja Moranta zvijezda SA Spursa Victor Wembanyama, nakon čega je dodao:

„Meni nije mi cilj zakucati svakome. Jedino važno mi je da poentiram“, dodao je Wemby.

Iako su po učinku među najgorim momčadima lige (sreća pa su tu Pistonsi), Popovich je poslije utakmice rekao kako je zadovoljan igrom svoje momčadi, samo da je Memphis 'imao par koševa više'. Da nije Pop to što je i da nije u San Antoniju, ovakve izjave ne bi bile najbolje prihvaćene. Ali, Pop je Pop, a dojma smo da je ovdje bio još i prilično blag u odnosu kako inače zna prokomentirati utakmicu…

NBA, 3. siječnja

Philadelphia 76ers - Chicago Bulls     110-97

Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs  106-98

New Orleans Pelicans - Brooklyn Nets   112-85

Oklahoma City Thunder - Boston Celtics 127-123

Golden State Warriors - Orlando Magic  121-115

Sacramento Kings - Charlotte Hornets   104-111



Tagovi

San Antonio SpursGolden State WarriorsNBADario ŠarićShai Gilgeous-AlexanderOklahoma City Thunder

Ostale Vijesti