Stefanos Kyriazis/IPA Sport / ip/IPA
Stefanos Kyriazis/IPA Sport / ip/IPA

VIDEO Razigrani Hezonja odvukao demotivirani Real do pobjede u Berlinu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.03.24. | 09:06

Dubrovčanin je bio najbolji igrač utakmice s 22 poena i osam skokova

Madridskom Realu, onom košarkaškom, teško je održavati motivaciju kako se sezona bliži kraju. Kraljevi su u prvom dijelu sezone bili praktički nepobjedivi, no u posljednje vrijeme je razina igre ipak pala, pa im sada probleme radi i posljednjeplasirana momčad Eurolige. Naime, Real se mučio u berlinskoj Mercedes-Benz Areni protiv Albe, a do pobjede 86-79 ga je na koncu odvukao – Mario Hezonja. Dubrovčanin je bio najbolji igrač utakmice s 22 poena i osam skokova. Fino mu je seknudirao Guerschon Yabusele sa 17 poena.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Najčitaniji španjolski list Marca ističe da bi Real ostao bez pobjede koja mu je ključna za povlašteni status u nokaut fazi da nije bilo Hezonje.

“Hezonja je s Yabuseleom vodio Real do pobjede na utakmici u kojoj se strašno napatio. Dva puta je u prijelomnim trenucima spašavao Real. Na početku druge četvrtine stvari su izgledale loše, ali tada je krenuo Hrvat za Realov niz 12:2. U trećoj četvrtini opet je Alba vodila, ali je njenu prednost od četiri poena poništio Hezonja, koji je predvodio Realovu seriju 20:3″, piše Marca te ističe zašto je Hezonjina sjajna partija u Berlinu bitna:

“Realu je ova pobjeda trebala kako bi u četvrtfinalu osigurao prednost domaćeg terena. Povijest dokazuje da to praktički jamči Final Four. No nije se činilo da će Realu to uspjeti. Nijemci, premda posljednjeplasirani u Euroligi, protiv prvaka Europe i vodeće momčadi igrali su kao da nemaju što izgubiti i zamalo su pobijedili.” (pz)

Kako je Hezonja igrao pogledajte OVDJE

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

EuroligaMario HezonjaReal Madrid košarkaAlba Berlin

Ostale Vijesti