Reuters
Reuters

VIDEO Poznati svi sudionici doigravanja, Šarić se s 2 poena oprostio od sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.04.23. | 08:05

Prva utakmica doigravanja počinje u ponoć po hrvatskom vremenu.

Miami Heat svladao je Chicago Bullse sa 102:91, a Minneosta Timberwolvesi Oklahomu City Thunder sa 120:95 i tako zaključili Play-in turnir i kompletirali popis od 16 sudionika doigravanja.

U doigravanju, tako igraju Milwaukee Bucksi (1) i Miami Heat (8), Cleveland Cavaliersi (4) i New York Knicksi (5), Boston Celticsi (2) i Atlanta Hawksi (7), Pihladelphia 76ersi (3) i Brooklyn Netisi (6) na Istoku te na Zapadu Denver Nuggetsi (1) i Minnesota Timberwovlesi (8), Phoenix Sunsi (4) i Los Angeles Clppersi (5), Memphis Grizzliesi (2) i Los Angeles Lakersi (7), Sacramento Kingsi (3) i Golden State Warriorsi (6).

U repasažu Play-ina dosta fokusa uzela je utakmica u Minneositi u kojoj su se domaći Timberwovlesi oporavili od šakačkog obračuna unatoč momčadi i sa sigurnih 120:95 svladali Šarićevu Oklahomu City Thunder. Hrvatski košarkaš sa skromnim se učinkom oprostio od ovosezonske NBA lige, u 12 i pol minuta na parketu zabio je dva poena (šut 1/3) i pridodao je dva skoka.

Timbervolvese je do pobjede predvodio Karl Anthony Towns s 28 poena, 11 skokova i tri asista, a još dva domaća košarkaša ostvarila su double-double učinak. Jedan od 'boksača' Rudy Gobert ubacio je 21 uz 10 skokova i dva asista, a Anthony Edwards 19 poena uz 10 skokova i šest asista. Najbolji u redovima OKC-a bio je Shai Gilgeous Alexander s 22 poena, sedam skokova i tri asisista što je daleko od njegovih najboljih partija, pogotovo kada uzmemo u obzir da je šutirao 5 od 19.

Puno tijesnije bilo je u repasažu Play-ina na Istoku. Miami Heat je na krilima Jimmyja Butlera (31p 5s, 3a, 2ul) i Maxa Strausa (31p, 6s, ul) nadvisio Chicago Bullse sa 102:91 i tako izborio doigravanje protiv najbolje momčadi prvog dijela sezone Milwaukee Bucksa. Jedini raspoloženi igrač Chicaga na suprotnoj strani bio je DeMar DeRozan koji je zbacio 26 poena uz devet asista, četiri skoka i ukradenu loptu.



Tagovi

NBAplayoffMiami HeatChicago BullsMinnesota TimberwolvesOklahoma City Thunder

Ostale Vijesti