REUTERS/Issei Kato
REUTERS/Issei Kato

VIDEO Nijemci ponizili Dončića i društvo, Latvija ispisala povijest, Srbija u četvrtfinalu

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 03.09.23. | 15:44

Latviju je predvodio Andrejs Gražulis sa 24 koševa i pet asistencija, a Arturs Žagaras dodao je 17 ubačaja

Njemačka je u nedjelju u Okinawi u utakmici 2. kola skupine K pobijedila Sloveniju sa 100-71 (11-25, 27-9, 30-18, 32-19) i s prvog mjesta u skupini ide u četvrtfinale.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Njemačku je do pobjede predvodio Dennis Schroeder sa 24 poena, dok je najbolji strijelac Slovenije bio Luka Dončić sa 23 koša. 


Za košarkaše Slovenije ovo je prvi poraz na Svjetskom prvenstvu u Japanu i u četvrtfinale ide kao drugoplasirana reprezentacija u skupini.

U četvrtfinalu će Njemačka igrati protiv druge reprezentacije iz skupine L, a Slovenija protiv prvoplasirane. U toj je skupini Latvija danas svladala Brazil sa 104-84 i izborila četvrtfinale, a konačan poredak bit će poznat nakon utakmice Kanada - Španjolska.

Košarkaška reprezentacija Srbije s uvjerljivih je 112-79 svladala izabranu vrstu Dominikanske Republike i na taj način osigurala plasman u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, u koje će ući kao drugoplasirana reprezentacija iz skupine I. 

Prvo mjesto u skupini osvojila je Italija zahvaljujući današnjoj pobjedi 73-57 nad Portorikom. Italija i Srbija su završile natjecanje u grupnoj fazi s učinkom 4-1, ali su Talijani osvojili prvo mjesto jer su u međusobnom dvoboju bili bolji od srpskih košarkaša. Portoriko je iz istog razloga, zbog pobjede u međusobnom dvoboju, završio na trećem mjestu, ispred Dominikanske Republike.

Srbija je imala šestoricu igrača s dvoznamenkastim brojem koševa, a predvodio ih je Bogdan Bogdanović s 20, dok su po 16 ubacili Vanja Marinković i Nikola Milutinov. Najbolji kod Dominikanaca bio je Karl-Anthony Towns s 25 poena.

Italija će u četvrtfinalu igrati s pobjednikom skupine J, a to će biti bolji iz dvoboja reprezentacija SAD-a i Litve. Srbija će igrati protiv poražene reprezentacije.


Latvija se prvi put u povijesti plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je u nedjelju u utakmici drugog kola skupine L u Džakarti pobijedila Brazil sa 104-84 (22-20, 23-22, 36-21, 23-21). 

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Latviju je predvodio Andrejs Gražulis sa 24 koševa i pet asistencija, a Arturs Žagaras dodao je 17 ubačaja.  Kod Brazila najučinkovitiji je bio Bruno Caboclo sa 20 pogodaka i sedam skokova. 

Grupnu fazu Latvija je završila s četiri pobjede i jednim porazom, dok Brazil ima tri pobjede i dva poraza. Latvija je tako u svom prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu izborila plasman u četvrtfinale u kojem će igrati ili protiv Slovenije ili protiv Njemačke. (hina)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

LatvijaMundobasket

Ostale Vijesti