Darren Yamashita-USA TODAY Sports
Darren Yamashita-USA TODAY Sports

VIDEO Maestralni Curry vlastoručno drži Warriorse u igri za doigravanje, 'konobar' Šarić pobjedi pridonio asistencijama

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 31.01.24. | 08:14

Znana je stvar da momčad iz San Francisca živi i umire sa svojim najboljim igračem

Bob Myers, jedan od najcjenjenijih operativaca NBA lige i arhitekt aktualne šampionske generacije Golden Statea, povukao se ovog ljeta s mjesta GM-a Warriorsa, znajući kako su pred klubom teške odluke. Od generacije koja se okitila s četiri prstena, malo je toga ostalo u rezervoaru: Klaya Thompsona dostigle su godine i ozljede, Draymonda Greena luđačko ponašanje, a tu su i loši ugovori kojima je trebalo žonglirati. Shvatio je Myers da bi za novi uspon Warriorsa trebalo razbucati staru jezgru, pa je odlučio mahnuti na pozdrav i prebaciti odgovornost na nekog drugog. A taj netko bit će Stephen Curry.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, Curry je jedini od 'velike trojke' GS-a ostao na razini šampiona, pa je jučer u javnost 'procurila' informacija kako su hrabriše s gornjih katova odlučile na njega prebaciti odgovornost i tek će se po njegovom nalogu krenuti u igračko preslagivanje. A Curry je valjda odlučio pokušati sam podnijeti sav teret pa Warriorsima vlastoručno drži glavu iznad vode, samo kako bi održao bend na okupu još koju sezonu i dao si priliku za novi naslov sa svojim frendovima.

Tako je bilo i sinoć, kada su Warriorsi slavili protiv Philadelphije sa 119-107 u pobjedi kojom je ispran gorak okus u ustima nakon poraza u produžetku od Lakersa.

Curry je vodio suigrače do pobjede s 37 poena (od čega je stavio osam trica), uz osam skokova i sedam asistencija, gađao je iz igre 12/17, zabilježivši usput svoju šestu uzastopnu 25 ili više poena partiju. Povrh toga, treća mu je ovo utakmica zaredom u kojoj je zabio šest ili više trica.

Bek Warriorsa stavio je tri trice zaredom sredinom treće dionice kada je GS odmaglio na prednost od 12 poena (69-57).

Curry je solidnog sekundanta imao u Andrewu Wigginsu, jednog od onih s lošim ugovorom po Warriorse, s 23 poena, pet skokova i četiri asista. Wiggins je pogodio svojih prvih pet šuteva na utakmici, zabilježivši svoj šesti dovznamenkasti učinak u posljednjih sedam utakmica.

Jonathan Kuminga je zabio 26 poena uz sedam skokova i dva asista, pa poručio:

„Ne očekujem da ću na parketu provesti pola sata, a da ne odrađujem stvari koje se od mene očekuju i da ne radim ono što se traži od mene“.

Dario Šarić je, pak, na parketu proveo malo manje od 17 minuta i za to vrijeme je stavio tek dva poena, ali je podijelio sedam od ukupno 32 asistencije koliko su ih Warriorsi imali protiv Sixersa. Draymond Green je zabio devet poena, uz šest skokova, a zaradio je i pohvalu trenera Kerra nakon ogleda.

„Draymond jako puno pomaže u tome da podigne igru Wigginsa i Kuminge, on je njihov čovjeka ohrabrenja. Jako im pomaže, zbog njega se osjećaju bolje na terenu, a to inače ne može postići kada nije dostupan. Puno nam je lakše kada je on na parketu“, dodao je Kerr nakon 20. pobjede GS-a u 44 utakmice.

Pred Warriorsima je, dakle, dalek put hvatanja doigravanja do konca osnovnog dijela sezone, a s 'boležljivim' Thompsonom – kojeg ni ovog puta nije bilo zbog bolesti – i nepredvidivim Greenom, navijači GS-a će ponovno sve nade polagati u Curryja. Znana je stvar da momčad iz San Francicsa živi i umire sa svojim najboljim igračem.

Tobias Harris predvodio je Philadelphiju s 26 poena i 10 skokova, dok se Joel Embiid vratio nakon što je propustio dvije utakmice zbog upale lijevog koljena, a sinoćnju utakmicu je završio s 14 poena i otišao u svlačionicu četiri minute prije kraja nakon što je Kuminga pao na njegovo koljeno...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBAGolden State WarriorsStephen CurryDario Šarić

Ostale Vijesti