Benny Sieu-USA TODAY Sports
Benny Sieu-USA TODAY Sports

VIDEO Lillard sa zvukom sirene donio pobjedu Bucksima u produžecima, Pistonsi trejdali igrača koji je draftiran prije Dončića

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 15.01.24. | 08:34

Moramo li vam reći koliko je sati ili to znate i sami?

Kada Dame Lillard pokaže prema svojem zapešću, svi ljubitelji NBA lige znaju što se neposredno prije toga dogodilo. Nisu to vidjeli jednom ili dvaput, već toliko puta da se to specifično vrijeme utakmice, onaj sami 'clutch', zove baš po njemu – Dame time! U noći s nedjelje na ponedjeljak opet smo vidjeli magični potez ponajboljeg playmakera NBA lige koji je u produžetku donio Bucksima pobjedu protiv Kingsa (143-142). Dame je, u sebi svojstvenom stilu, praktički preko dva igrača, sa zvukom sirene, pogodio tricu koja je ujedno značila i pobjedu Milwaukeea.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Točno 5.2 sekunde prije kraja utakmice Kingsi su imali +2, ali onda je uslijedio trenutak odluke. Lillard je izveo loptu za slobodnog Lopeza, on nije talasao već ju je samo predao u ruke ponajboljeg playa NBA lige koji je u punom trku prešao na polovicu gostiju pa onda s devet metara zabio tricu koja je prouzročila euforiju na tribinama. Dosad niste znali što je 'Dame time'? Evo, sad znate.

Protiv Kingsa je Lillard skupio 29 poena, Giannis 27 uz 10 skokova, a Portis 22 uz također 10 skokova. Nije bilo Khrisa Middletona, prethodnih je sezona on bio zadužen za te čudesne trice Bucksa, ali i on zna koliko je sati kada je Dame došao k njemu i Giannisu. Kod gostiju je sjajan bio Fox s 32 poena i pet asistencija te Sabonis s 21 poenom, 13 skokova i 15 asistencija. Nije Domantas više samo sin Arvidasov, riječ je o pravom velemajstoru te poslije Jokića najboljem visokim dodavačem u NBA ligi, ali dojam je da kolikogod se Kingsi trudili, oni i dalje nemaju 'ono nešto' da bi napravili iskorak. Fox i Sabonis razvili su posebnu kemiju, no samo dva igrača ne mogu odvesti Kingse na tron. Gdje bi, teoretski gledano, Kraljevi trebali biti.

Od ostalih utakmica valja istaknuti gostujući poraz LA Clippersa od Minnesote koja je pred 18024 gledatelja u Target Centru slavila s 109-105. Za goste nije igrao Zubac, a to se vidi i po brojkama Rudyja Goberta koji je ogled zaključio s 15 poena, 18 skokova i četiri blokade. Kod domaćina je najefikasniji bio Edwards s 33 poena, dok je kod gostiju jedini 'kakvu-takvu' utakmicu odigrao Leonard s 26 poena i devet skokova. George je pak iz igre šutirao 26. posto (16 poena), a Harden 28.6 posto (14 poena), a kad su oni neefikasni, jasno je da će finalni rezultat vrlo vjerojatno izostati.

Jokić se pak u svojoj Ball Areni opet – igrao s loptom. Denver je svladao Indianu 117-109, a srpski velemajstor je za 33 minute upisao sljedeće brojke: 25 poena uz gotovo savršenih 12/13 iz igre, 12 skokova, devet asistencija i dvije ukradene lopte. Imao je, doduše, i puno izgubljenih lopti, njih čak sedam, ali budući da je konstantno u fokusu svih pet igrača na parketu, čudno je da to nije prosjek, već izuzetak kakav se rijetko kada viđa.

Murray je također imao 25 poena kod Nuggetsa, isto kao i Porter Jr., dok je Gordon upisao double-double učinak s 20 poena i 10 skokova. Kod Indiane nije bilo Haliburtona, a igrač s najvećim brojem poena na kraju je bio Bruce Brown (18).


Spomenimo za kraj kako je Detorit u nedjelju zgotovio i jedan trejd. Nažalost, Bojan Bogdanović nije napustio Motor City, već su se s njim pozdravio Marvin Bagley III i Isaih Livers koji, uz dva picka druge runde, odlaze u DC u zamjenu za dva 'Čarobnjaka' Danila Galinarija i Mikea Muscalu. Podsjetimo, Vlade Divac je Bagleyja III na NBA draftu 2018. izabrao ispred Luke Dončića, a iako je 208 centimetara visoki krilni centar tada pokazivao veliki potencijal, odavno je svima jasno kako je Divac užasno pogriješio. I kako će o toj pogrešci morati slušati do kraja života…

NBA, 15. siječnja

Denver Nuggets - Indiana Pacers    117-109

Miami Heat - Charlotte Hornets    104-87

Milwaukee Bucks - Sacramento Kings  143-142 (produžetak)

Minnesota Timberwolves - LA Clippers 109-105

(Ivica Zubac nije igrao za LA Clipperse)

Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 116-127

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Damian LillardMilwaukee BucksDetroit PistonsMarvin Bagley

Ostale Vijesti