Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports
Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

VIDEO LeBron izdominirao Duranta i Sunse u spektakularnom ogledu, raspucani Bucksi ovjerili polufinale NBA kupa

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 06.12.23. | 08:03

Kralj se i dalje ne zaustavlja

Možda mu ide na živce stalno zavirivanje u osobnu iskaznicu, ali LeBron Raymone James očito skriva formulu za pobjeđivanje biološkog sata. Kralj se sinoć ponovno spojio na vrelo mladosti, uzeo Lakerse za ruku i odveo ih u polufinale NBA kupa s 31 poenom, 11 asistencije, osam skokova i pet ukradenih lopti u 106-103 pobjedi LA Lakersa nad Phoenix Sunsima.

James će 30. prosinca otpuhati 39 svjećica s rođendanske torte, stoga ne bi trebalo biti normalno da u konkurenciji i duplo mlađih kolega i dalje ovako dominira. Pa da Sunsima, primjerice, u posljednjoj četvrtini ubaci 15 od ukupno 31 poena.

U posljednjoj dionici preuzeo je uze utakmice i krenuo trpati – prodorom, vanjskim šutem i sedam vezanih poena na početku posljednje dionice. „Zvjezdanom balu“ priključio se i Kevin Durant koji je uzvratio s dvije vezane trice i donio prednost Sunsima u posljednjim minutama. Onda su, međutim, James i Anthony Davis krenuli operirati iz pick and rolla, napadajući Duranta i Devina Bookera koji su imali po pet prekršaja, a James je položio za 102-97 na ulasku u posljednje dvije minute. Durant i Booker su smanjili na samo pol koša minusa, a onda je Austin Reaves stavio tricu i odveo pobjedu na stranu Lakersa.

Davis je u pobjedi dodao 27 poena i 15 skokova, a Austin Reaves s priključio s 20 poena.

Kevin Durant je postigao 31 poen, dodao je sedam skokova i četiri asista.

A Milwaukee je na krilima sjajnog Giannisa Antetokounmpa (35 poena, 10 asistencija) na putu do polufinala protiv Indiane svladao Knickse (146-122). Bucksi su imali briljantnu šutersku večer garniranu sa 60 posto trice (23/38). Ovo im je bila pet pobjeda u petom nastupu u ovom natjecanju.

Sastavu iz New Yorka nije pomogao ni 41 poen Juliusa Randlea.

„Napravili smo veliki korak unaprijed. Željeli smo otići u Vegas, a kada tamo stignemo želimo dovršiti posao. Imamo još dvije utakmice. Protiv Knicksa smo bili bolja momčad. Naša klupa je bila sjajna, kao i publika. Utakmica je imala sve sastojke playoff ogleda“, komentirao je nakon pobjede strateg MIlwaukeeja Adrian Griffin.

Slavlju Bucksa doprinio je i Damian Lillard koji je utakmicu zaključio s 28 poena i sedam asistencija koji smatra kako je Milwaukee trebao i uvjerljivije slaviti.

„Promašili smo neka slobodna bacanja i neke otvorene šuteve. Ovo je lako mogla biti utakmica u kojoj smo zabili 165 poena. To ne znači da se možemo pretvoriti u momčad koja to može napraviti svake večeri, ali imamo tu vrstu eksplozivnosti“.

NBA kup se, dakle, nastavlja od četvrtka do subote u Las Vegasu. Bucksi će na Indianu, a Lakersi na New Orleans.



Tagovi

NBA kupLeBron JamesLos Angeles LakersPhoenix SunsKevin DurantMilwaukee BucksGiannis AntetokounmpoNew York Knicks

Ostale Vijesti