Alonzo Adams-USA TODAY Sports
Alonzo Adams-USA TODAY Sports

VIDEO LeBron dominira i na pragu 39. rođendana, Bogdanovićevi Pistonsi i dalje povijesno loši

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 24.12.23. | 08:53

Detroit je zabilježio i 26. poraz u nizu

LeBron James se očito drži one dobro poznate „godine su samo broj“. Košarkaš Lakersa će, naime, 30. prosinca proslaviti 39. rođendan, a prije toga si je osigurao još jedan rekord – u 129-120 pobjedi LA Lakersa nad Oklahomom, ponudio je šutersku kliniku u kojoj je postao najstariji igrač u povijesti NBA lige s 40 poena i stopostotnim učinkom za tri poena. James je OKC-u stavio svih pet trica, bio je jednako savršen i s linije penala (9/9), a ukupno je iz igre šutirao 13/20. Povijesni učinak zaokružio je sa sedam skokova, sedam asistencija i dvije blokade.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

OKC je na tri i pol minute do kraja „podrezao“ prednost Lakersa i od minus 26 stigao na samo minus osam, a onda je LeBron „preuzeo“ dirigentsku palicu i s 11 poena u posljednje četiri i pol minute odveo Lakerse do pobjede čime je prekinut niz od četiri uzastopna poraza Žuto-ljubičastih.

„Sjajan je osjećaj imati saznanje da još uvijek mogu izaći na parket i odrađivati pobjedničke akcije, utjecati na igru na više načina i zatvarati utakmice u posljednjim četvrtinama u trenutku kada druga momčad radi seriju poena“, komentirao je James nakon pobjede.

Anthony Davis je ogled protiv OKC-a okarakterizirao kao onaj u kojemu Lakersi moraju pod mus pobijediti pa je onda Thunderu ubacio 26 poena uz 11 skokova i sedam asistencija. Rui Hachimura je stavio 21 poen, Austin Reaves 11 uz devet asista.

Lakersi su iz igre gađali 52,2 posto, a zabilježili su i rekordnih 37 asistencija uz samo devet izgubljenih lopti.

„Svi su pogađali svoje šuteve i svi su dodavali loptu. Pokušavali smo biti pravovremeni, precizni i ne gubiti loptu. To je bio ključ pobjede“, dodao je LeBron.

OKC je predvodio Shai Gilgeous-Alexander s 34 poena, Jalen Williams dodao je 28, a Chet Holmgren 19 uz deset skokova.

„Izašli su na parket kao momčad koja očajnički treba pobjedu. Ne bih rekao da smo mi izašli slabo ili traljavo ili nešto tako, ali jednostavno nismo bili na nivou na kojem smo trebali biti, osobito u prvom poluvremenu. I dozvolili smo im da uđu u svoj groove. I tu smo izgubili utakmicu. Stoga je ovo dobra lekcija za nas“, naglasio je trener OKC-a Mark Daigneault

A Golden State Warriorsi su očito shvatili kako igrati u tekućoj sezoni pa su slavljem 126-106 nad Portlandom stigli do svoje pete uzastopne pobjede. Splash braća – Klay Thompson i Steph Curry su vintage izdanjem dokazali kako su i dalje pakleno dobri. Prvi je Portlandu ubacio 28, drugi 27, a još jednu korektnu utakmicu odradio je i Dario Šarić Šibenčanin je za 19 i pol minuta na parketu ubacio osam poena uz pet skokova i jednu asistenciju.

Novo razočaranje stiglo je za očajne Detroit Pistonse koji su 115-126 porazom od Brooklyna zabilježili 26. poraz u nizu u sezoni čime su izjednačili najgori takav niz momčadi u sezoni kakav su imali Cleveland Cavaliersi 2010./11. i Philadelphia 76ersi tri godine kasnije. Najgori niz u NBA ligi svih vremena je u vlasništvu 76ersa i iznosi 28 utakmica bez pobjede...

Mikal Bridges s 29 koševa, šest skokova i sedam asistencija te Cam Thomas s 20 poena bili su najbolji kod Netsa. Bojan Bogdanović je za 39 minuta ubacio 19 (šut 5/13, slobodna bacanja 7/9) i imao osam skokova za Pistonse.

Dodajmo i kako su LA Clippersi teško poraženi rezultatom 108-145 od Boston Celticsa, a hrvatski centar Ivica Zubac je za 26 minuta na parketu stavio 16 poena i dodao deset skokova.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

LeBron JamesAnthony DavisBojan BogdanovićDario ŠarićLos Angeles LakersDetroit Pistons

Ostale Vijesti