Reuters
Reuters

VIDEO Lakersi dobili neočekivanog junaka i stigli na korak od izbacivanja prvaka

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 09.05.23. | 07:59

Slavilo se i na Floridi.

Noćas su na NBA parketima odigrane dvije utakmice, a u obje su pobijedili domaćini i stigli na korak do plasmana u konferencijsko finale. U prvom odigranom susretu, Miami je slavio protiv New Yorka sa 109-101 i stigao do vodstva od 3-1 u seriji koja se igra na četiri pobjede.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bila je to utakmica u kojoj je, gotovo pa 48 minuta, prednost bila na strani Heata. Gosti su tek krajem prve četvrtine u dva navrata preuzeli minimalno vodstvo, no u nastavku dvoboja domaćini su bili ti koji su Knickse držali na između pet i 11 poena razlike, tako da smo ostali bez egal završnice.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Jimmy Butler s 27 poena i 10 asistencija te Bam Adebayo s 23 poena i 13 skokova. Kod poraženih Knicksa, samo tri raspoložena igrača. Brunson je ubacio 32 uz 11 dodavanja, Barret je zabio 24 poena, a Randle 20. Sljedeća utakmica igra se u Madison Square Gardenu.

Los Angeles Lakersi sjajnom su zadnjom četvrtinom preokrenuli vodstvo Golden State Warriorsa i upisali tijesnu pobjedu 104-101 i samo im jedna pobjeda nedostaje da izbace aktualne prvake. Nakon rezultatske klackalice u prvom poluvremenu, Warriorsi su bili ti koji su većim dijelom nastavka imali sigurno vodstvo. Ono je u trećoj dionici išlo čak do 12 poena razlike, no Lakersi su sve preokrenuli u posljednjih 12 minuta.

Na putu preokreta dobili su i pomalo neočekivanog junaka. Možda nije čudo što je Lonnie Walker IV. Zabio 15 poena, no sve je postigao u zadnjoj četvrtini, pogodivši šest od devet lopti, uključujući i nekoliko velo teških šuteva iz daljine.

Osim Walkera, Lakerse su predvodili LeBron James s 27 poena, Anthony Davis dodao je double-double učinak s 23 poena i 15 skokova, dok je Austin Reaves ubacio 21 poen.

Kod poraženih Warriorsa Steph Curry ostvario je triple double (31p, 10s, 14a), no bio je pomalo i tragičar utakmice jer je promašio zadnja dva šuta, a u napadu kojim je mogao donijeti produžetak, jeftino je izgubio loptu. Dobar doprinos dali su Andrew Wiggins sa 17 poena i Gary Payton s 15 poena, dok je u potpunosti zakazao Klay Thompson sa samo devet poena. (I.M.)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBALonnie Walker IVLos Angeles LakersGolden State WarriorsMiami HeatNew York Knicks

Ostale Vijesti