Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports
Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

VIDEO Kawhi 'došao' na utakmicu u zadnjoj četvrtini i odveo Clipperse do pobjede, nova briljantna partija Jokića

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 22.01.24. | 08:48

Zahvaljujući inspiriranom Kevinu Durantu, koji je zabio 40 poena za 40 minuta, Phoenix Sunsi su pobijedili Indiana Pacerse 117-110

Nakon što su Brooklyn Netsi krenuli u utakmicu serijom 16-0, LA Clippersi (i dalje bez ozlijeđenog Ivice Zupca) su bili primorani na igru lovice. Netsi su sasvim nadigrali Clipperse u tri četvrtine utakmice u kojima su plamen momčadi iz LA-a održavali James Harden i Russell Westbrook. Pet minuta prije kraja utakmice gubili su 106-114, a onda je na utakmicu odlučio 'doći' Kawhi Leonard koji je u zadnjoj dionici zabio 14 poena, stavio je četiri od četiri šuta i utakmicu okončao s 21 poenom. Donio je prvo vodstvo Clippersima na utakmici na manje od tri minute prije kraja i na koncu odveo i do pobjede.

„Konačno je uhvatio svoj ritam. Bio je bolestan zadnjih dana, nije trenirao dan prije utakmice i nismo znali hoće li moći zaigrati večeras“, komentirao je Leonarda strateg Clippersa Ty Lue.

Inače, Leonard i Paul George su kombinirano gađali 11 od 32 iz igre, a George je utakmicu okončao s 12 poena i sedam skokova.

„Ovo nam je valjda prva takva utakmica, da smo imali užasno spor početak i onda jako vruć kraj. Uvijek ćemo se natjecati do samog kraja. Sjajna stvar oko ove grupe je što nikada ne vjerujemo da smo poraženi“, naglasio je George.

Westbrook je u pobjedi zabio 23 poena uz devet skokova i šest asista, dok je Harden stavio 23 uz pet skokova i deset asistencija.

„Izašli su na parket i udarili su nas u gubicu, a onda smo u zadnjoj četvrtini odigrali košarku kakvu igraju Clippersi, uspjeli odigrati dobru obranu i ostalo je povijest“, dodao je harden.

A aktualni NBA prvaci Denver Nuggetis su sa 113-104 svladali domaće Washington Wizardse, a do pobjede ih je predvodio Nikola Jokić s 42 poena, 12 skokova i osam asistencija.

Jokić je iz igre gađao 15/20, a pogodio je i 12/14 slobodnih bacanja. Na njegovom zadnjem izlasku na liniju penala, u dvorani se čulo skandiranje kojim su suparnički navijači odali priznanje zvijezdi Denvera i NBA lige.

„To se ne događa često, prepoznali su koliko je sjajan. On je igrač koji je dvaput bio najkorisniji igrač lige, izbor iz drugog kruga drafta koji je franšizi donio premijerni naslov i to tako da je bio MVP finala. Opet je bio fenomenalan“, prokomentirao je reakciju publike Denverov trener Mike Malone.

Jamal Murray i Michael Porter Jr. dodali su svaki po 19 poena za Nuggetse (30-14), koji su se vratili na jednu pobjedu od vodećeg mjesta Zapadne konferencije koje zauzima Minnesota.

Zahvaljujući inspiriranom Kevinu Durantu, koji je zabio 40 poena za 40 minuta, Phoenix Sunsi su pobijedili Indiana Pacerse 117-110.

Devin Booker i Bradley Beal zabili su 26, odnosno 25 poena za Sunse.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBALos Angeles ClippersKawhi LeonardJames HardenRussell Westbrook

Ostale Vijesti