REUTERS/Alkis Konstantinidis
REUTERS/Alkis Konstantinidis

VIDEO Fenerbahçe u čudesnoj atmosferi razbio očajnu Barcelonu, Mirotić 'partijao' u Monte Carlu

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 20.03.24. | 22:50

Jasikevičiusa bivša momčad nije mogla iznenaditi, a zanimljivo je bilo i u Beogradu gdje je Lessort, inače bivši igrač Partizna, odigrao fenomenalnu utakmicu i odveo PAO do pobjede protiv Crvene zvezde.

U ‘derbiju’ 30.kola Eurolige košarkaši Fenerbahçea su s 88-74 na domaćem parketu svladali Barcelonu. Iako je Barcelona trenutno drugoplasirana momčad Eurolige, oni su u prvom poluvremenu ubacili mizernih 25 poena, čak 21 manje od Fenera. Turska momčad se malo opustila, u trećoj četvrtini je Barcelona bila bolja s 32-16, ali onda je domaći sastav bio uvjerljiv i u posljednjoj četvrtini u kojoj su slavili s 26-17 pa su se tako sada dodatno približili Barceloni koja je na omjeru 20-10, dok je Fener s ovom pobjedom dogurao do omjera 19-11.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zanimljivo, Turci su imali čak petoricu igrača koji su imali dvoznamenkasti broj poena, dok je prvo ime u redovima Katalonaca bio Brizuela s 18 poena. Isti broj poena je za domaći sastav postigao Amerikanac Scottie Wilbekin.

Barcelona je na cijelom ogledu gađala 8/25 za tri poena, a skupili su i samo 10 asistencija. Šarunas Jasikevičius, sadašnji trener Fenera, a bivši trener (i igrač) Barcelone, nije imao ni najmanje milosti prema svojim bivšim igračima te je na kraju njegova momčad uvjerljivo i potpuno zasluženo došla do pobjede.

Fener u sljedećem kolu Eurolige ide na gostovanje u Milano, dok Barcelonu očekuje novo pakleno gostovanje, ovaj put kod Panathinaikosa.

Pred nešto više od 4000 gledatelja u Salle Gaston Medecin, Milano je u Monte Carlu porazio Monaco rezultatom 98-80. Prvo ime utakmice bio je sjajni Nikola Mirotić s 21 poenom, a dobru ispomoć imao je i u Devonu Hallu koji je za 23 minute skupio 14 poena, 6 skokova i 7 asistencija.

Najbolji u redovima domaćina bio je Alpha Diallo (17 poena, 4 skoka, 1 asistencija), a njemu je ovo bila prva utakmica nakon što je protekle tri propustio zbog blaže ozljede. Inače, 26-godišnji Gvinejac je četiri godine proveo na sveučilištu Providence, a nakon što Adam Silver nije pročitao njegovo ime na NBA Draftu 2020, prvu profesionalnu sezonu odradio je u grčkom Lavriju, da bi protekle dvije i pol (a uskoro i tri) godine branio boje Monaca.

Najbolji strijelac u povijesti Eurolige, Monacov Mike James, utakmicu je zaključio s 10 poena, 6 skokova i 2 asistencije.

U sljedećem kolu Eurolige Monaco na domaćem parketu dočekuje Valenciju, dok Milanu u goste stiže Fenerbahçe.

Iako su Davidovac i Nedović odigrali sjajne utakmice te su svaki imali po 19 poena, Crvena Zvezda na domaćem parketu nije mogla do slavlja protiv PAO-a. Konačan rezultat bio je 76-89, a Grci su cijelu utakmicu bili bolji takmac te su na kraju potpuno zasluženo slavili.

Goste je do pobjede vukao sjajni Francuz Mathias Lessort koji je na parketu proveo nevjerojatnih 36 minuta i 48 sekundi. U prijevodu, u cijeloj utakmici Francuz je odmarao tri minute i 12 sekundi…

Nekadašnji igrač Partizana bio je posebno motiviran protiv svojeg ‘večitog rivala’ pa je tako Zvezdi isporučio 19 poena uz 6 skokova i 4 asistencije.

Uz njega su sjajne utakmice odigrali Mitroglou (17 poena, 9 skokova) te Sloukas (17 poena, 10 asistencija), a utakmicu su na kraju presudile trice koje su Grci gađali sjajnih 12/21, a Srbi mizernih 6/22.

U sljedećem kolu Zvezda u Beogradu dočekuje Virtus Bolognu, dok PAO-u u goste stiže Barcelona. (I.A.S.)

Najuzbudljivija utakmica dana na kraju je bila ona između Valencije i Bayerna. Bila je to prava triler završnica u kojoj su na kraju sretniji i spretniji bili Šišmiši koji su slavili rezultatom 70-68. Za Valenciju je ovo bila prva pobjeda nakon dva vezana poraza, a za Bayern prvi poraz nakon dvije vezane pobjede.

Utakmicu je puno bolje otvorio domaćin koji je u prvoj četvrtini bio bolji s 28-15, da bi onda u drugoj i trećoj četvrtini gosti bili bolji pa je tako na ulasku u posljednju četvrtinu bio 57-56. Valenica je držala vodstvo, Bayern je cijelo vrijeme bio blizu, ali na kraju ipak nisu mogli do preokreta i slavlja.

Najbolji kod domaćina bio je Jones s 19 poena, 1 skokom i 3 asistencije, dok se kod gostiju iskazao Booker sa 16 poena i 6 skokova. Najveće ime koje je u ovom ogledu zaigralo, Bayernov Serge Ibaka, utakmicu je zaključio s 4 poena, 4 skoka i 1 asistencijom za nešto više od 20 minuta provedenih na parketu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

KK Crvena zvezdaFenerbahçe košarkaBarcelona košarkaEuroliga

Ostale Vijesti