Kyle Terada-USA TODAY Sports
Kyle Terada-USA TODAY Sports

VIDEO Denver došao do 3-1 u seriji, može li Butlerov Heat ponoviti ono što je uspjelo samo LeBronovim Cavsima?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.06.23. | 08:07

Murrayova slaba večer ostala je ispod radara budući da su iskočili Brown (21) i Gordon (27), dok su u redovima Miamija na razini bili tek Adebayo i Butler.

Prilično jednostavno i bez previše stresa košarkaši Denvera svladali su Miami u četvrtoj utakmici finalne serije rezultatom 108-95. Heat pred svojom publikom nije uspio doći do poravnanja, već je Denver poveo s 3-1 u seriji što znači da su sada tek jednu pobjedu udaljeni od naslova prvaka. Denver je odradio sjajan posao. Kad se serija preselila u Miami, rezultat u seriji bio je 1-1, dok su dvije utakmice kasnije Jokić i ostatak društva stigli do dvije pobjede te će sada u svojem Denveru pokušati doći do naslova. Bolje od toga nisu ni mogli zamisliti.

“Još uvijek nismo ništa napravili”, rekao je Mike Malone nakon čega je dodao:

“Moramo još jednom slaviti. Tek onda postajemo prvaci.”


Prva četvrtina bila je prilično izjednačena, u drugoj je za zrno bolji bio Denver, a onda su gosti utakmicu prelomili u trećoj četvrtini. Na poluvremenu su imali +4, da bi onda u posljednju četvrtinu ušli s +13.

“Danas nas je do pobjede vodio naš timski duh. Evo, da se potrudim ne mogu imenovati jednog našeg igrača koji se posebno istaknuo”, naglasio je Murray poslije utakmice.

Miami je u teškoj poziciji. Gube 3-1 te im još slijedi gostovanje u Denveru. Jedina momčad koja je okrenula 3-1 u povijesti NBA finala su LeBronovi Cavsi. Može li drugi po redu biti Butlerov Heat?

“Mi smo sada u situaciji da moramo pobijediti u svakoj sljedećoj utakmici. A za to smo sposobni”, rekao je Butler pa kratko dodao:

“To nije nemoguće.”

Jokić je utakmicu završio s 23 poena, 12 skokova, 4 asistencije, 3 ukradene lopte i 3 blokade. Prvi topnik Denvera bio je Gordon s 27 poena (11/15) šut iz igre, dok su kod Miamija osim Butlera (25) i Adebaya (20) dvocifreni bili Lowry (13), Robinson (12), Love (12) i Marin (11). Ne djeluje loše, ali za slavlje u finalu treba više…

“Što nam je raditi. Jednostavno, moramo vratiti seriju u Miami”, poručio je Spoelstra.

Hoće li to biti moguće, tek ćemo vidjeti…

NBA finale

Subota, 10.lipnja

Miami Heat – Denver Nuggets 95-108 (1-3)

*U zagradi je ukupan rezultat u seriji, a peta i eventualno šesta utakmica se igraju u Denveru



Tagovi

Denver NuggetsMiami HeatNBA finaleNBA

Ostale Vijesti