Reuters
Reuters

VIDEO Celticsi košem sa zvukom sirene stigli na korak do povijesti, nakon 0-3 imaju sedmu utakmicu na domaćem parketu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.05.23. | 07:38

U 150 dosadašnjih navrata, nikada jedna momčad nije pobijedila nakon 0-3 u seriji.

Košarkaši Boston Celticsa sinoć su svladali Miami Heat u Miamiju sa 104-103, a koš vrijedan pobjede Derrick White zabio je doslovno sa zvukom sirene i time izjednačio finalnu seriju Istoka na 3-3. Boston će tako u sedmoj utakmici finala koja se igra u noći s ponedjeljka na utorak po hrvatskom vremenu imati priliku postati prva momčad u povijesti NBA lige koja je nadoknadila zaostatak od 0-3 u seriji. U prethodnih 150 navrata to se nije dogodilo...

Boston je dobro ušao u jednu vrlo izjednačenu utakmicu, Celticsi su držali prednost praktički sve do posljednje dionice kada se probudio nositelj Miamijeve igre Jimmy Butler koji je 12 od svoja 24 poena zabio u posljednje četiri minute utakmice. Njegova pogođena slobodna bacanja tri sekunde prije kraja činila su se kao kraj priče za Celticse i prolazak Miamija u finale. Celticsi su imali pravo na još jedan napad, Marcus Smart je ispalio tricu, nije pogodio, ali je loptu uhvatio White, i doslovno u zadnjoj stotinki ispustio loptu prije zvuka sirene.

Pregledavao se 'VAR', no White je znao da je ispustio loptu na vrijeme. Krenula je erupcija slavlja na gostujućoj klupi i nevjerojatna tuga na bijelim tribinama.

Trijumfalne Celticse predvodio je Jayson Tatum s 31 poenom, 12 skokova, pet asista, dvije blokade i ukradenom loptom, Jayson Tatum zabio je 26 uz 10 skokova, tri asista i dvije ukradene lopte, a Marcus Smart ubacio je 21 uz četiri skoka. Junak dvoboja White ukupno je zabilježio 11 poena, no njegov koš sa zvukom sirene mogao bi biti jedan od najkultnijih u povijesti ove lige...

Kod domaćina Butler je ubacio 24 (šut 5/21) uz 11 skokova i osam asistencija, Caleb Martin je zabio 21 uz 15 skokova, a još četiri domaća košarkaša bila su dvocifrena. Miami na kraju nije uspio slaviti i proći u finale, a sada je momentum svakako na strani Celticsa koji mogu ispisati povijest.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Boston CelticsMiami HeatNBA

Ostale Vijesti