Wendell Cruz-USA TODAY Sports
Wendell Cruz-USA TODAY Sports

VIDEO Brunson raspametio MSG u stilu Willisa Reeda i odveo Knickse do druge pobjede

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 09.05.24. | 08:01

Potez koji mu navijači nikada neće zaboraviti

KoŔarkaŔi New York Knicksa pobijedili su na svom parketu Indiana Pacerse 130-121 u drugoj utakmici polufinalne serije Istočne konferencije, te poveli s 2-0 u seriji na četiri pobjede.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmicu je obilježio nevjerojatni Jalen Brunson. Ovaj puta nije nastavio niz od 40 ubačenih poena, ponajviŔe zato Ŕtio se ozlijedio u prvom poluvremenu. Radilo se o problemu sa stopalom te je napustio igru, a vratio se u nastavku dvoboja te potaknuo povratak Knicksa., koji su vodili 24-17 kada je Brunson izaŔao, ali su u drugo poluvrijeme uŔli s gubitkom od 73-63.

Brunson je izazvao ovacije rasprodane publike u Madison Square Gardenu nakon Å”to je izveo Knickse na zagrijavanje prije treće četvrtine. Odigrao je 24 minute drugog poluvremena i postigao 29 poena, četiri asistencije, dvije ukradene lopte i jedan skok. Njegov povratak nakon ozljede udahnuo je dodatnu energiju momčadi, otprilike kao Å”to je učinio legendarni Willis Reed u utakmici broj sedam velikog finala 1970. godine. Reed je zbog ozljede propustio 6. utakmicu protiv LA Lakersa, trebao je zbog ozljede miÅ”ića propustiti i majstoricu, ali je na svoj zahtjev riskirao pogorÅ”anje ozljede te je uz čuđenje i velike ovacije izaÅ”ao na parket MSG-a. Postigao je prva četiri poena na utakmici, u kojoj je njegova momčad uvjerljivo slavila i to tako Å”to je, noÅ”ena Reedovim potezom, već na poluvremenu imala 27 poena razlike.



OG Anunoby je zabio 28 poena prije nego Å”to je napustio teren u trećoj četvrtini zbog ozljede lijeve tetive. Knicksi već igraju bez Mitchella Robinsona, koji će izostati najmanje Å”est tjedana nakon pogorÅ”anja ozljede lijevog gležnja u prvoj utakmici, i Juliusa Randlea, koji je izvan sezone zbog ozljede desnog ramena zadobijene u siječnju.

Donte DiVincenzo također je imao 28 poena, dok su Josh Hart (19 poena, 15 skokova) i Isaiah Hartenstein (14 poena, 12 skokova) upisali double-double za Knickse.

Tyrese Haliburton imao je 34 poena i devet asistencija za Pacerse, dok je Obi Toppin zabio 20 poena. Andrew Nembhard je ubacio 15 poena, Pascal Siakam je dodao 14 poena i devet skokova, a T.J. McConnell je imao double-double (10 poena, 12 asistencija) s klupe.

Treća utakmica na rasporedu je u petak navečer u Indianapolisu. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBANew York KnicksIndiana PacersNBA doigravanje

Ostale Vijesti