Rob Gray-USA TODAY Sports
Rob Gray-USA TODAY Sports

VIDEO Bogdanoviću konačno veća minutaža u pobjedi Knicksa, Šamanić najbolji u redovima Utaha

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 12.04.24. | 09:45

Nakon što nije igrao u posljednjih 11 utakmica, u četvrtak je Dario Šarić napokon ponovno stupio na parket

Košarkaši New York Knicksa učvrstili su se na trećem mjestu Istočne konferencije NBA lige 118-109 gostujućom pobjedom protiv prve momčadi lige Boston Celticsa, a hrvatski igrač Bojan Bogdanović u tom je uspjehu sudjelovao s 14 poena, tri skoka i jednom osvojenom loptom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bogdanović je na terenu proveo 25:09 minuta, pogodio je sva četiri šuta za dva, dok je za tricu gađao 2-6.

Ponovno je briljirao Jalen Brunson koji je vodio Knickse s 39 ubačaja, dok je Josh Hart dodao 16 uz 16 skokova. Kod Celticsa najefikasniji je bio Jayson Tatum s 18 poena.

Knicksi su dominirali tijekom prve tri četvrtine, krajem trećeg dijela imali i 31 poen razlike pa su Celticsi u posljednjih 12 minuta mogli samo ublažiti poraz.

Dvije utakmice prije završetka ligaškog dijela sezone New York je treći na Istoku s omjerom pobjeda i poraza 48-32, drugi Milwaukee Bucksi su s 49-31 još uvijek dohvatljivi, ali prijete im i četvrti Cleveland Cavaliersi s 47-33. Knicksi će još igrati protiv Brooklyna i Chicaga, Milwaukee protiv Oklahoma Cityja i Orlanda, a Cavsi protiv Indiane i Charlottea.

Iako su izgubili drugu utakmicu zaredom, Celticsi su sa 62-18 i dalje uvjerljivo vodeći na Istoku i u čitavoj ligi.

Luka Šamanić je s 22 poena (šut za dva 6-10, trica 1-7, slobodna bacanja 7-9) bio prvi strijelac Utah Jazza u 124-121 domaćoj pobjedi protiv Houston Rocketsa kojom je njegova momčad prekinula niz od 13 poraza. Šamanić je na terenu proveo 33:33 minute i upisao još šest skokova, dvije asistencije te jednu osvojenu loptu. Za 24-godišnjeg Zagrepčanina ovo je najbolji učinak sezone, a do izjednačenja rekorda karijere nedostajao mu je jedan poen. Kod Rocketsa je s 42 ubačaja najefikasniji bio Fred VanVleet, ali je i promašio trici za produžetak s istekom vremena.

Ni Utah s 30-50 niti Houston s 39-41 neće ove sezone igrati u doigravanju.

Nakon što nije igrao u posljednjih 11 utakmica, u četvrtak je Dario Šarić napokon ponovno stupio na parket u dresu Golden State Warriorsa u 100-92 gostujućoj pobjedi protiv Portland Trail Blazersa, no igrao je samo 5:35 minuta i nije se upisao u strijelce, uputio je jedan neprecizan šut za tri, ali je ostvario po jedan skok, asistenciju i osvojenu loptu. Ovo je treća uzastopna utakmica u kojoj je Šarić igrao, a da se nije upisao u strijelce, četvrta u posljednjih pet, a posljednje poene je postigao još 9. ožujka u porazu od San Antonio Spursa. Warriorse je do važne pobjede, do koje su stigli bez Klaya Thompsona i Draymonda Greena, predvodio Stephen Curry s 22 ubačaja, dok je DeAndre Ayton za domaće ubacio 25 uz 18 skokova.

Ovom pobjedom Warriorsi su se izjednačili sa Sacramento Kingsima i Los Angeles Lakersima po učinku, sva tri sastava su sada na 45-35 te se nalaze između osmog i desetog mjesta na Zapadu, odnosno igrat će "play-in" za plasman u doigravanje. Warriorse još čekaju New Orleans i Utah, Kingse Phoenix i Portland, a Lakerse Memphis i New Orleans.

Sacramento je u četvrtak izgubio sve izglede za izravni plasman u doigravanje domaćim 123-135 porazom od New Orleans Pelicansa koji su time stigli nadomak šestog mjesta Zapada, posljednjeg koje izravno vodi u posezonu. Zion Williamson i CJ McCollum postigli su po 31 poen za Pelicanse, dok su De'Aaron Fox s 33 i Harrison Barnes s 22 ubačaja bili najučinkovitiji kod Kingsa.

New Orleans je sada na omjeru 48-32, dok su sedmi Phoenix Sunsi na 47-33. Pelicansi još imaju Warriorse i Lakerse, a Sunsi Kingse i Timberwolvese.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

NBAUtah JazzLuka ŠamanićNew York KnicksBojan BogdanovićGolden State WarriorsDario Šarić

Ostale Vijesti