Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Veliki preokret: Roko Prkačin umjesto u Ulm prelazi u Gironu Marca Gasola! (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.07.22. | 14:15

Kapetan Cibone nastavit će karijeru u ACB ligi iduće sezone, a s novim klubom je potpisao trogodišnji ugovor

Početkom tjedna informacija je glasila: 99 posto odlazi iz kluba, samo je pitanje gdje. Ubrzo se iskristalizirala slika i u razmatranju Roka Prkačina, o kojemu je riječ, na čijem su stolu ostale sljedeće ponude: iz Australije, Italije, Njemačke te Španjolske.

Nakon obavljenih uvodnih razgovora, iskočila su tri kluba i tri ponude - Joventuta i Girone te Ulma. Prkačinu nije bilo do vrijednosti ugovora, nego su u fokusu bile druge stvari, minutaža, važnost uloge i njegov igrački razvoj. Ulm je u prvi mah iskočio, ali je nakon daljnjih razgovora interes prebačen prema Gironi.

Tamo je Aito Garcia, trener koji je Roka uvjerio da će kod njega rasti na pravi način. Roko je tražio sredinu koja će biti podređena njegovom individualnom razvoju, u kojoj će akcije biti crtane za njega, a ne da on sa strane čeka svoju priliku.

A Roko se iduće sezone želi što bolje pripremiti za NBA draft. Ako sve bude išle prema zacrtanom planu, Prkačinovo ime trebalo bi se naći među imenima koja će NBA klubovi birati na draftu iduće godine. I zbog toga je Girona odnijela pobjedu te ga potpisala na tri godine.

Prkačin će tako nastaviti karijeru u ACB ligi u kojoj stanuje Marc Gasol. Najbolji igrač i vlasnik sastava (koji je klub i uveo protekle sezone u prvi rang španjolske košarke), a pored kojeg bi 19-godišnjak mogao napraviti ogromni igrački napredak i s kojim će tvoriti sjajan visoki tandem.

Nakon što su Cibonu napustili Lovro Gnjidić, Danko Branković, Toni Nakić, Amar Gegić, Nathan Reuvers te Jose Vildoza, a uskoro bi to trebao učiniti i Mateo Drežnjak, sada je i kapetan momčadi koja je potpisala dvostruku krunu dignuo sidro.

Jedna doista talentirana generacija je nepovratno izgubljena za Vukove. Besplatno.



Tagovi

Roko PrkačinBàsquet GironaCibona

Ostale Vijesti