Utah na krilima Bogdanovića i uz sudački previd srušio Lillarda i Portland (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 08.02.20. | 07:34

Drama u Salt Lake Cityju.

Noćas se u NBA ligi odigralo osam utakmica, a najzanimljiviji je bio okršaj Utaha i Portlanda, momčadi kojima se prognozirala borba za vrh Zapada. I dok se Jazzeri su i nalaze cijele sezone, Portland je trenutno deveta momčad konferencije i čeka ih grčevita borba za doigravanje. Do tog bi cilja bilo nešto lakše doći da su danas slavili na gostovanju u Salt Lake Cityju, ali je Utah na krilima Bojana Bogdanovića stigla do 117:114 pobjede. I uz veliki sudački previd u smiraj dvoboja, budimo iskreni. 

No, krenimo redom. Utakmica je kompletnim prvim poluvremenom protekla u znaku Trail Blazersa. Šest poena prednosti nakon prve su dionice nadogradili na visokih +14 do poluvremena, ali kako to često biva ove sezone, Utah je još jednom kreirala veliki preokret na domaćem parketu. 

Trećom su četvrtinom vratili utakmicu u egal, da bi u posljednjoj dionici gledali pravu bitku svojstvenu doigravanju. S jedne su strane Lillard i McCollum torpedirali domaći obruč, no odgovarali su Bogdanović, Ingles i Mitchell. Iako su u nekoliko navrata imali +7 unutar manje od pet minuta do kraja, Jazzeri su sve prokockali i čudesnom tricom Lillarda se na 1:11 do kraja rezultat poravnao. Kod 114:114 na 20 sekundi Mitchell pogađa ulaz, a na drugoj strani jednakom mjerom odgovara Lillard. Njegov je šut blokiran u očiglednoj silaznoj putanji, ali suci se nisu složili. Prosto je nevjerojatno da su propustili vidjeti da je lopta prvo udarila ploču, prije nego je Rudy Gobert spustio rampu. Ipak, imali su još jednu šansu za produžetke jer Bogdanović pogađa samo jedno bacanje, ali je Caleb Swanigan, rezervni centar, promašio tricu iz kornera iako je u potpunosti bio slobodan. 

Na koncu ove drame ističemo Bogdanovića s 27 poena i odličan šut iz igre 10/16. Dvocifrena je bila kompletna petorka Jazzera, Mitchell i Conley po 18 poena, Gobert 16 uz 14 skokova, a Ingles 14 poena. Kod poraženih, Lillard 42 poena, McCollum 27, a Mario Hezonja odlično je iskoristio 26 minuta te ubacio 11 poena uz šest skokova. 

Od ostalih utakmica izdvajamo pobjedu Sacramenta protiv Miamija od 105:97 na krilima Bogdana Bogdanovića (23p), Buddyja Hielda (21p, 7sk), a sjajan je bio i Nemanja Bjelica (15p, 6sk, 8as). 

Izdvojimo i pobjedu Washingtona protiv Dallasa od 119:118. Istu je polaganjem 0.2 sekunde prije kraja osigurao Bradley Beal, koji je ovim potezom još jednom skrenuo pozornost na nepravedno izostavljanje s All-Star utakmice. 

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)


Tagovi

Mario HezonjaDamian LillardBojan BogdanovićNBA

Ostale Vijesti