Action Images
Action Images

U travnju su imali manje od jedan posto šanse za doigravanje, a sada su to uspjeli na spektakularan način (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 21.05.21. | 09:17

Razbili su Indianu u finalu play-ina

Nakon poraza od Toronto Raptorsa, 6. travnja 2021., Washington Wizardsi imali su tek 0.6 posto šanse za plasman u doigravanje, prema ESPN-ovom Power Indexu. Osim što su imali slabi omjer i nalazili su se u očajnoj formi, s 14 poraza u posljednjih 18 utakmica, pred Wizardsima je bila turneja od četiri teška gostovanja u nizu.

No, tada su krenuli "čarobirati". Dobili su Orlando, Golden State, Utah i Sacramento. Između tih utakmica izgubili su tek od Phoenixa, a onda su se vratili u Washington i nastavili gaziti. Od spomenutog poraza protiv Toronta do početka svibnja napravili su seriju od 13 pobjeda u 15 utakmica i ponovno počeli ganjati doigravanje.

To im je pošlo za rukom, na kraju su završili osmi na Istoku i s Bostonom razigravali za ulazak u doigravanje. Tu su utakmicu prije dva dana izgubili, no ostala im je popravna šansa, sinoć protiv Indiane. Washington je slavio sa spektakularnih 142:115 i izborio playoff prvi put nakon 2018.

Wizardse su do pobjede vodili Bradley Beal s 25 poena, 5 skokova, 4 asistencije i naravno Russell Westbrook koji je zamalo dohvatio novi triple-double (18p, 15a, 8s). Odličan je bio j Japanac Rui Hachimura s 18 poena i 4 skoka, kao i Daniel Gafford koji je zabio 15 i uhvatio 13 lopti.

Indianu je s triple-doublom vodio Domantas Sabonis (19p, 11s, 10a), a dobar je bio i Malcom Brogdon s 24 poena i 4 asistencije.

Washington će u doigravanju igrati protiv najbolje momčadi istoka u regularnom dijelu Philadelphijom.



Tagovi

Russell WestbrookBradley Beal

Ostale Vijesti