Jim Dedmon/USA TODAY Sports
Jim Dedmon/USA TODAY Sports

Triple-double Hardena, Durant izbačen, Sjajni (La)Melo (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 01.11.21. | 09:11

Bojan Bogdanović upisao je 14 poena.

Sinoć se na NBA parketima odigralo pet utakmica. U Brooklynu su Netsi slavili nad Detroit Pistonsima s uvjerljivih 117:91. James Harden je s 18 poena, 10 skokova i 12 asistencija upisao 59. triple-double u karijeri čime se na vječnoj ljestvici izjednačio s legendarnim Larryjem Birdom na 7. mjestu. Harden je imao strašno učinkovitu šutersku noć, za dva poena šutirao je 2/2, a za tri 4/7. Druga zvijezda Netsa Kevin Durant upisao je 23 poena, ali je morao ranije napustiti parket. Prvo je dobio tehničku pogrešku zbog bacanja lopte u tribine, a potom je isključen nakon flagrant faula na Kellyju Olynyku.

Dallas Mavsi su na domaćem terenu s 105:99 porazili Sacremento Kingse. Luka Dončić ubacio je 23 poena i dodao 10 asistencija, dok su mu za triple-double učinak nedostajala samo dva skoka. Kod gostiju je najučinkovitiji bio Richaun Holmes s 22 poena i 13 skokova. Ključni trenutak utakmice zbio se oko četiri minute prije kraja, kada je Luki Dončiću jedna lopta ispala pri pritisku obrane, ali je ponovno došao do nje i pod pritiskom isteka napada šutirao tricu gotovo s polovice terena, a lopta je prošla kroz mrežicu. Mavericksi su se tim košem odvojili na šest poena razlike i otuda otplovili prema pobjedi, a njihov mladi lider još jednom je demonstrirao svoj clutch gen.

Lakersi su u Staples Centru porazili Rocketse rezultatom 95:85. Prvo ime susreta bio je Carmelo Anthony, 37-godišnjak je u manje od 25 minuta na parketu upisao 23 poena uz iznimno efikasan šut za tri, poentirao je u pet od osam pokušaja. Vremešni veteran dokazao je da je i dalje na NBA razini, a ako nastavi s ovakvim igrama smiješi mu se i kandidatura za najboljeg šestog igrača lige. LeBron James i Antony Davis kombinirano su zabili 31 poen. Kod Rocketsa nitko nije prebacio 20 poena, a njihovih 85 poena u 48 igre naznačuje veoma lošu šutersku noć, kao momčad za tri su šutirali 6/28.

 

Charlotte Hornetsi su s 125:113 porazili Portland Trail Blazerse. Damian Lillard nastavio je raštiman ulazak u sezonu, upisao je 14 poena uz 5/20 šut iz igre. Poraženu momčad predvodio je CJ McCollum, ali njegovih 25 poena nije bilo dovoljno protiv mladih Stršljenova koji su upisali petu pobjedu u sedam utakmica. Prošlosezonski Rookie godine LaMelo Ball bio je fantastičan, upisao je 27 poena, 9 asistencija i 8 skokova, iz igre je šutirao s 50% točnosti, a za tri poena s 44.4 posto. Miles Bridges pridodao je 22 poena, 9 asistencija i 6 skokova, a Kelly Oubre Jr. 26 poena. Mladi trio kombinirano je Portlandu ubacio 72 poena. Budućnost izgleda dobro u Charlotti.

Utah Jazz je na gostovanju porazio aktualne prvake Buckse rezultatom 107:95. Naš Bojan Bogdanović imao je za svoje standard ispodprosječnu šutersku noć, ubacio je 14 poena i pridodao 5 skokova. najbolji u redovima družine iz Salt Lake Cityja bili su Spida’ Mitchell s 28 i Mike Conley s 20 poena. Prvake je koštao izostanak Khrisa Middletona jer Giannis Antetokoumpo nije mogao sam. Greek Freak upisao je 25 poena, a ispalio je čak 11 trica.



Tagovi

NBAJames HardenLaMelo BallCarmelo AnthonyLuka DončićLos Angeles LakersCharlotte HornetsUtah Jazz

Ostale Vijesti